Oamenii de afaceri sustin reducerea CAS

 

Presedintele Traian Basescu a transmis, la întâlnirea cu reprezentantii mediului de afaceri, îngrijorarile pe care le are privind sustenabilitatea reducerii CAS în perioada 2015-2017, dar precizând ca masura este una de dorit daca sunt identificate în mod clar calculator si pixsursele bugetare de compensare. Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, în timpul întrevederii a fost analizat efectul reducerii contributiilor de asigurari sociale (CAS) cu 5 puncte procentuale si eventualele evolutii pe care aceasta masura le va avea pentru bugetul de stat.

Traian Basescu, un sustinator al reducerii fiscalitatii

Presedintele Traian Basescu a reiterat faptul ca este un sustinator al reducerii fiscalitatii în România si ca reducerea CAS este una de dorit daca sunt identificate în mod clar sursele bugetare de compensare, se arata în comunicat. Seful statului a împartasit îngrijorarile pe care le are cu privire la sustenabilitatea acestei masuri în perioada 2015-2017, în conditiile în care legea prin care ar urma sa fie introdusa masura de reducere a CAS nu este însotita de o fundamentare temeinica a surselor bugetare de compensare, fondul de pensii înregistreaza deja un deficit structural semnificativ, iar România trebuie sa îsi respecte angajamentele luate la nivel european cu privire la atingerea tintei de deficit structural pentru anul 2015, potrivit sursei citate. Administratia Prezidentiala precizeaza ca la întâlnire au participat, din partea mediului de afaceri, Steven van Groningen, membru al Board-ului Consiliului Investitorilor Straini, Valeriu Nistor, presedintele Camerei de Comert Româno-Americane (AmCham), Angela Rosca, membru al Consiliului Investitorilor Straini, Radu Merica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Româno-Germane si Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din România.

Groningen: Oamenii de afaceri sunt de acord cu reducerea CAS

Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, a declarat, dupa întâlnirea cu seful statului, ca oamenii de afaceri sunt de acord, în principiu, cu reducerea CAS, dar exista un risc si ca îi îngrijoreaza ce se va întâmpla daca va ramâne un deficit bugetar relativ mare. Steven van Groningen, reprezentant al Consiliului Investitorilor Straini, a spus ca întâlnirea cu presedintele Traian Basescu a fost o discutie deschisa, lejera, în care s-a discutat despre punctele de vedere ale oamenilor de afaceri. „Organizatiile oamenilor de afaceri sunt, de principiu, de acord cu reducerea CAS, dar, în comun cu presedintele, ne îngrijoreaza ce se va întâmpla daca vom ramâne cu un deficit bugetar care este relativ mare”, a declarat Steven van Groningen. El a explicat ca un deficit bugetar mare se va acoperi tot din taxe, iar aceasta este „o îngrijorare care exista”, chiar daca reducerea CAS ar avea beneficii importante. „Important nu este doar sa reducem CAS, dar sa întelegem ce impact va avea pe bugetul tarii”, a mai afirmat Steven van Groningen.Costin Nitu, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie