Cele mai tranzactionate masini second hand

 

Dacia este pe locul al treilea în clasamentul celor mai tranzactionate masini second-hand din România, dupa Volkswagen si Opel, potrivit datelor Autovit.ro, cea mai mare platforma online de anunturi auto din România.

Masini institutii publiceÎn opinia lui Mihai Cune, business manager la Autovit.ro, Dacia nu conduce în acest clasament din cauza taxarii prin timbrul de mediu.

‘Pentru un Logan din 2006, spre exemplu, la un pret de 3.000 de euro, timbrul de mediu ajunge la peste 1.000 de euro si suma este descurajanta. În ceea ce priveste vechile Dacii, acestea merg doar la Rabla (programul de casare — n.r.) sau sunt lasate mostenire nepotilor’, a spus Mihai Cune.

Pe primele sase luni, la reînmatriculari (tranzactii cu masini second-hand din România, nu provenind din importuri — n.r.), Dacia detine o cota de 11% din totalul tranzactiilor, dupa Volkswagen — 19% si Opel — 12%, fiind urmata în clasament de Ford — 8% si BMW — 6%.

Potrivit Autovit.ro, la tranzactiile cu masini second-hand pe plan intern, ‘lovitura de gratie’ a fost data în martie 2013 de aparitia timbrului de mediu, care a determinat foarte multi proprietari sa renunte la vânzarea masinii, ceea ce a condus la o scadere de 150.000 de tranzactii. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie