Doi sefi de la Directia Juridic din Primaria Municipiului Bucuresti au fost pusi sub acuzare de procurorii DNA

 

Doi sefi de la Directia Juridic din Primaria Municipiului Bucuresti au fost pusi sub acuzare de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru abuz în serviciu si favorizarea infractorului, în legatura cu restituirea unui teren din Capitala cu o valoare de trei milioane euro.

DNAAndrei George Creci, sef serviciu în cadrul Directiei Juridic, Contencios si Legislatie — Serviciul instante civile si contencios administrativ si membru al Comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, este acuzat de abuz în serviciu cu consecinte deosebit de grave iar Catia Viviana Falan, sef serviciu la Directia Juridic din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, este acuzata de favorizarea infractorului.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2004, Andrei George Creci si-a încalcat atributiile de serviciu si obligatiile legale care îi reveneau în virtutea functiei si a rolului îndeplinit în cadrul comisiei interne de analiza a notificarilor formulate în baza Legii nr. 10/2001, prin faptul ca a propus, în mod nelegal, la data de 19 noiembrie 2004, restituirea în natura a unui teren amplasat în Capitala apartinând domeniului privat al Municipiului Bucuresti, în suprafata de 15.209,87 mp, evaluat la suma de 3.303.301 euro si masuri reparatorii pentru restul suprafetei pâna la 3,5 ha.

Ulterior savârsirii faptei, Andrei George Creci a actionat în mod nemijlocit pentru înlaturarea ilicita a urmarilor faptei penale savârsite, astfel încât sa zadarniceasca urmarirea penala si tragerea la raspundere penala si civila, împreuna cu celelalte persoane cercetate, prin aceea ca a redactat personal un document, semnat de primarul general al Capitalei la solicitarea DNA.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie