Patronii firmei care gestioneaza groapa de gunoi de la Glina suspectati ca spalau bani pentru mafia italiana

 

Patronii firmei care gestioneaza groapa de gunoi a Capitalei, cea de la Glina, au fost retinuti în aceasta dimineata. Cei doi sunt acuzati ca au spalat ani la rând banii mafiei italiene. În plus, procurorii au pus sechestru pe bunurile si actiunile acestora, inclusiv pe terenul groapa de gunoi glinape care se afla groapa de gunoi.

Actualizare 14.24. Procurorii au pus sechestru pe bunurile si actiunile celor doi, inclusiv pe terenul pe care se afla groapa de gunoi.

Prejudiciul estimat pâna acum de anchetatorii de la Roma este de 100 de milioane de euro. Mare parte din aceasta suma ar fi ajuns la groapa de gunoi de la Glina. Potrivit anchetatorilor italieni, era un obicei al mafiei sa trimita bani în estul si sud-estul Europei pentru a fi spalati, iar apoi refolositi.

Mandatul european de arestare a fost emis în urma cu câteva luni de tribunalul din Roma. Cei doi administratori ai gropii de la Glina erau dati în urmarire internationala, dar au fost gasiti abia în aceasta dimineata. Operatiunea a fost desfasurata de procurorii DIICOT.

Cei doi sunt cercetati în cadrul unei anchete declansate în urma cu 10 ani în Italia, în care era vizat primarul de atunci din Palermo, cunoscut drept un cap al mafiei din zona, care ar fi adunat sute de milioane de euro din infractiuni, bani pe care i-ar fi spalat în alte tari europene. În aceasta operatiune ar fi fost implicata si firma care administra groapa de gunoi de la Glina.

Perchezitii au loc în prezent si în Italia, unde au fost retinute mai multe persoane în acest dosar. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie