Accesul la finantare a unui IMM

 

Accesul la finantare este una dintre preocuparile majore ale firmelor mici si medii, care au nevoie de bani pentru a-si sustine activitatea curenta sau pentru investitii care sa le ajute la dezvoltarea si cresterea afacerilor. In momentul de fata, IMM-urile au la dispozitie mai multe variante de finantare, cele clasice, precum creditele bancare sau liniile de credit, dar si unele alternative, cum este, spre exemplu, factoringul.

imm-uriPotrivit studiului ”Perceptia antreprenorilor asupra accesului la finantare”, realizat de EY Romania in toamna anului trecut, antreprenorii romani care au companii cu venituri de pana intr-un milion de euro considera ca in acest moment finantarea se obtine dificil in Romania, dar perspectivele sunt optimiste, 48% dintre cei care au raspuns studiului avand asteptari pozitive de la mediul de finantare din Romania in urmatorii ani.

Studiul EY arata ca cei mai multi antreprenori au nevoie de finantare pentru investitii (49%), pentru capitalul circulant (20%) si pentru proiectele noi de tip start-up (20%).

Creditele bancare, solutia de finantare preferata de antreprenorii romani, dar mai greu accesibila pentru start-up-uri

Majoritatea antreprenorilor tineri romani se orienteaza spre creditul bancar ca sursa de finantare, desi, intr-un raport intocmit de Banca Centrala Europeana si publicat in luna aprilie, de Comisia Europeana, IMM-urile arata deteriorarea in continuare a disponibilitatii bancilor comerciale pentru acordarea de imprumuturi.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie