Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania si Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz au aderat la Federatia Nationala Pro Agro

 

Asociatia Crescatorilor de Albine din România (ACA) si Asociatia Româna de Biomasa si Biogaz (ARBIO) sunt cei mai noi membri ai Federatiei Nationale Pro Agro, care numara astfel 16 organizatii reprezentative în sectorul agricol din România.

pro agro‘Asociatia Crescatorilor de Albine din România este cea mai mare asociatie la nivel national, structura sa acoperind întreaga tara, prin filialele judetene si magazinele ‘Apicola’. ACA este membru Apimondia din 1958, iar de atunci s-a dezvoltat si perfectionat continuu creând un sistem integrat unic de învatamânt, cercetare, productie si valorificare’, a declarat Alexandru Jurconi, presedintele Pro Agro, într-un comunicat remis AGERPRES.

Acesta a precizat ca ARBIO este o organizatie în plina ascensiune, reprezentata în Asociatia Europeana pentru Biogaz (EBA) si Asociatia Europeana pentru Biomasa (AEBIOM). Sectorul bioenergetic (biocombustibili, bioetanol, biofertilizatori, biomasa, biogaz si digestia anaeroba) este în strânsa corelare cu sectorul agrozootehnic si necesar pentru cresterea competitivitatii si rentabilitatii producatorilor din agricultura si industria alimentara româneasca.

Federatia Nationala Pro Agro are în prezent 16 membri, din care 6 fondatori. Este o organizatie profesionala înfiintata în 2012 de si pentru producatorii din agricultura, industria alimentara si servicii conexe din România. Pro Agro promoveaza, reprezinta, sustine si apara intereselor membrilor organizatiilor profesionale reprezentative la nivel national în raporturile cu institutiile europene si nationale publice si/sau private.

ACA este o organizatie profesionala care s-a format din 1958 si are în componenta sa filiale si societati comerciale în 40 de judete, cooperativa Albina Melifera, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura si Complexul Apicol Veceslav Harnaj.

Organizatia profesionala ARBIO a fost înfiintata în 2012 si reprezinta interesele producatorilor de bioenergie în vederea organizarii pietei, elaborarii unor structuri si modele care pot fi usor de urmarit si de aplicat de toata lumea. ARBIO reuneste 46 de societati comerciale nationale si internationale importante din domeniu.(AS — editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie