Ministerul Finantelor a retras din dezbatere publica proiectul noului Cod Fiscal si al Codului de procedura fiscala

 

Ministerul Finantelor a retras de pe site proiectul noului Cod Fiscal si al Codului de procedura fiscala, care mareste mai multe taxe, relateaza Realitatea TV. Retragerea din dezbaterea publica a documentelor a fost facuta la solicitarea premierului Victor Ponta, dupa reactia vehementa a unei parti a presei.

ministerul finantelor publicePremierul Victor Ponta a cerut retragerea din dezbaterea publica a proiectelor Codului Fiscal si Codului de procedura fiscala care mareau mai multe taxe. Decizia a fost luata dupa un val de critici formulate de jurnalisti si analisti economici.

“In urma solicitarii prim-ministrului Victor Ponta, Ministerul Finantelor Publice a retras pe de site-ul ministerului proiectele Codului Fiscal si al celui de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice. Intentia Guvernului este de a initia o dezbatere publica deschisa si transparenta cu privire la modificarile necesare Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, insa dorim, in acelasi timp, si adoptarea de masuri care sa contribuie la continuarea cresterii economice si la limitarea extinderii poverii fiscale. In prezent, una dintre prioritatile Guvernului este de a limita evaziunea fiscala, inclusiv prin modificari ale Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala. Modalitatea in care se vor concretiza aceste intentii, dupa discutii cu specialisti si societatea civila, va fi decisa de Guvern si va fi supusa consultarii publice inainte de aprobarea de catre Parlamentul Romaniei. Propunerile care vor fi asumate de Guvern vor fi dezbatute si asumate, impreuna cu Bugetul pentru anul 2015, de catre Parlamentul Romaniei”, anunta un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Retragerea proiectului, anticipata inca de ieri

Retragerea proiectului de modificare a Codului Fiscal a fost anticipata inca de vineri seara de strategul politic Cozmin Gusa, intr-o interventie la Realitatea TV. Postul de televiziune relata stirea aparuta pe Mediafax spre miezul noptii, asta in timp ce televiziunile apropiate arcului guvernamental o ignorau complet. “Ca s-a gandit domnul Ponta sa faca o bucurie baronilor sau ca i-au impus baronii lui Ponta sa creasca taxele e totuna. Suntem pe o spirala a lipsei de ecou, iar intr-o asemenea spirala nu poate veni nimic bun. Ce s-ar putea intampla pozitiv, ca acest proiect sa fie retras, dar si asta s-ar face din ratiuni populiste”, a declarat vineri seara, consultantul politic Cozmin Gusa, la Realitatea TV. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie