Legea Educatiei. Ce s-a modificat?

 

Guvernul a facut recent mai multe modificari la Legea educatiei, dintre care am ales sa le prezentam succint pe cele referitoare la examenul de bacalaureat, studiile de doctorat, mandatele rectorilor si masterul didactic.

elevi in clasaModificarile sunt aduse de Ordonanta de urgenta nr. 49/2014 la Legea nr. 1/2011 si se aplica din data de 30 iunie 2014.

Cursuri gratuite de pregatire pentru BAC si a treia sesiune

Elevii absolventi care nu sustin sau nu promoveaza examenul de bacalaureat vor putea beneficia gratuit (din partea statului, din finantarea de baza sau din alte surse de finantare) de cursuri de pregatire pentru BAC.

Cursurile vor fi organizate la nivelul unitatilor de învatamânt liceal si la nivelul institutiilor de învatamânt superior acreditate.

Fiecare absolvent de liceu care n-a sustinut sau n-a promovat BAC-ul va putea beneficia o singura data de finantare pentru a participa la aceste cursuri de pregatire.

Iar daca pâna acum examenul de bacalaureat era organizat în doua sesiuni în fiecare an scolar, de-acum va putea exista si o a treia sesiune – organizata pentru cazuri temeinic justificate.

Doctorat la frecventa redusa

Ordonanta de urgenta nr. 49/2014 aduce si modificari în ceea ce priveste studiile universitare de doctorat.

Astfel, daca pâna acum doctoratul se putea face doar la forma de învatamânt cu frecventa, noile prevederi stabilesc ca doctoratul se poate organiza si la forma de învatamânt cu frecventa redusa.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie