Punctele slabe ale economiei romanesti
Salariile mici, reciclarea deseurilor si pretul constructiei de autostrazi sunt punctele slabe ale economiei românesti în raport cu celelalte state ale Uniunii Europene, potrivit unei analize realizate pe 70 de indicatori de catre prof. dr. Cezar Mereuta, membru de onoare al Consiliului Stiintific în cadrul Institutului de Prognoza al Academiei Române.
În schimb, indicatori precum ponderea valorii adaugate brute a agriculturii în PIB, productia de floarea-soarelui, de porumb si de vin, dar si numarul de ovine si caprine plaseaza România pe pozitii fruntase în comparatie cu alte state ale UE.
Dintre 70 de indicatori analizati, 25 reprezinta „punctele slabe“ ale economiei românesti – pozitioneaza tara pe ultimele locuri în UE, iar 20 reprezinta punctele forte.
„Drama nu este ca sunt 25 de indicatori care reprezinta o pozitie net defavorabila, pentru ca o treime din total înseamna ca lucrurile arata binisor. Problema este ca 16 dintre acesti indicatori plaseaza România pe locurile 27 si 28 în raport cu celelalte tari ale UE si ca în domenii fundamentale situatia este catastrofala, iar îmbunatatirea pozitiei României în aceste sectoare trebuie sa fie pe lista de prioritati ale Guvernului“, a spus Mereuta. Adelina Mihai, zf.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!