Admitere la facultate 2014. Ce locuri sunt la facultatile din Bucuresti

 

Absolventii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat se vor putea înscrie în zilele urmatoare pentru admiterea la facultate.

inscrieri admitere facultatePerioada de înscriere pentru admiterea la Universitatea Politehnica din Bucuresti este cuprinsa între 12 si 19 iulie, potrivit site-ului institutiei de învatamânt.

Perioada de preînscriere online este cuprinsa între 1 aprilie – 11 iulie iar candidatii preînscrisi online beneficiaza de o reducere de 10% din taxa de înscriere, care este de 100 lei.

Absolventii de liceu care doresc sa devina studenti ai Facultatii de Inginerie în Limbi Straine si care nu poseda un certificat de competenta lingvistica vor sustine în data de 18 iulie testul de competenta în limbi straine.

Potrivit Agerpres, probele de concurs vor fi sustinute în 21 si 22 iulie.

UPB va organiza admiterea pe baza a doua probe la facultatile Energetica, Automatica si Calculatoare, Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Transporturi, Inginerie Aerospatiala, Inginerie în Limbi Straine, Stiinte Aplicate.

Admiterea se va face pe baza unei probe orale interviu si pe baza rezultatelor examenului de bacalaureat la Facultatea de Inginerie Electrica, Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica, Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Facultatea de Inginerie Medicala, dar si Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor.

Facultatile Universitatii din Bucuresti vor organiza examenele de admitere între 21 si 25 iulie iar înscrierile se vor desfasura între 10 si 18 iulie. Înscrierile pentru cea de-a doua sesiunea de admitere se vor face între 5 si 12 septembrie iar examenele vor avea loc între 15 si 19 septembrie.

Numarul de locuri la buget propus de Universitatea din Bucuresti pentru studiile universitare de licenta este de 5.150 iar pentru locurile cu taxa s-au solicitat 4.636 de locuri.

Pentru studiile masterale, numarul total de locuri la buget propuse se ridica la 4.426 si pentru locurile cu taxa, la 4.192.

Potrivit reprezentantilor UB, o noutate a admiterii pentru anul universitar 2014-2015 îl reprezinta eseul motivational.

Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucuresti va organiza la 23 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenta pentru anul 2014 – 2015 la cele patru facultati: Medicina, Farmacie, Medicina Dentara si Moase si Asistenta Medicala.

Potrivit UMF, înscrierile vor avea loc în perioada 14 – 18 iulie, între orele 9,00 si 15,00, la secretariatele facultatilor.

Citeste mai departe pe romaniatv.net

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie