ICCJ a schimbat termenul de judecata a stramutarii dosarului lui Dan Voiculescu

 

Cererea avocatilor lui Dan Voiculescu de stramutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta instanta se va judeca pe data de 11 iulie la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ).

dan voiculescuInitial, instanta suprema stabilise pentru 24 septembrie judecarea acestei cereri de stramutare, însa data a fost schimbata la cererea avocatilor lui Voiculescu.

Întrebat marti la Tribunalul Bucuresti de jurnalisti daca aceasta schimbare a datei este o veste buna, Dan Voiculescu a spus: „Cea mai buna veste este faptul ca DNA a confirmat ca toate probele în dosarul lui Mircea Basescu sunt corecte si asta pentru mine a fost un semnal pozitiv ca DNA lucreaza corect. Aveam unele suspiciuni, pe care acum le ridic, si vreau sa îi felicit. Statul de drept începe sa functioneze”.

Avocatii lui Dan Voiculescu au depus la ÎCCJ o cerere în care solicita ca dosarul privind privatizarea ICA sa fie mutat de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta instanta.

Solicitarea vine dupa ce la termenul procesului din 1 iulie avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea presedintelui noului complet de judecata, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o ca este partinitoare si au încercat de doua ori sa o recuze.

Urmatorul termen al procesului ICA a fost stabilit la Curtea de Apel Bucuresti pe 4 august.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecata în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA di director general al SC „Bioprod” SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut în sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care îndeplineste o functie de conducere într-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate în scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savârsite în forma continuata.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie