Patronii clinicilor Medas si alte noua persoane au primit ordonante de retinere intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani

 

Patronii clinicilor Medas, sotii Simona Ateia si Abd Halal Ateia, si alte noua persoane au primit ordonante de retinere în dosarul evaziunii fiscale si spalarii de bani în care au fost facute, vineri, peste 70 de perchezitii.

clinica medasPersoanele retinute vor fi prezentate, sâmbata, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventiva.

Ordonatele de retinere au fost emise în urma audierilor de vineri din acest dosar.

Grupul Medas, controlat de sotii Ateia, are sapte clinici medicale si cinci laboratoare în Bucuresti si în tara.

Persoanele suspectate în acest dosar ar fi cumparat terenuri si dupa trei luni le-ar fi vândut fictiv, la preturi de o suta de ori mai mari, pentru a deduce TVA colectata din vânzarea succesiva, potrivit anchetatorilor.

Totodata, suspectii ar fi înregistrat în documentele contabile operatiuni comerciale fictive pentru a diminua baza impozabila si a crea scriptic o justificare pentru transferurile de capital între societatile comerciale din grupul de firme controlat si pentru a deduce TVA colectata din vânzarea succesiva a terenurilor, a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Prejudiciul produs bugetului de stat din rambursari ilicite de TVA se ridica la aproximativ 162 milioane de lei, iar cel prin înregistrarea în contabilitate a unor achizitii fictive a fost estimat la 160 de milioane de lei.

Procurorii au început, în iulie, urmarirea penala fata de 13 persoane suspectate de evaziune fiscala.

Tot în acest dosar, procurorii si politistii bucuresteni au facut, vineri, 76 de perchezitii în Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Teleorman, Giurgiu si Dâmbovita, la domiciliile unor persoane si la clinici Medas. Activitatile au fost desfasurate cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informatii si al Directiei Generale Antifrauda Fiscala. Andrei Dumitrescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie