Avertisment MAE privind litoralul bulgaresc: Risc ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A

 

MAE îi avertizeaza pe românii care vor sa calatoreasca în Bulgaria sau care se afla deja pe litoralul bulgaresc al Marii Negre ca în urma inundatiilor care au afectat Portul Varna si unele statiuni bulgaresti exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

litoral bulgariaÎntr-un comunicat de presa transmis vineri dimineata, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii români care intentioneaza sa calatoreasca în Bulgaria sau care se afla deja pe litoralul bulgaresc al Marii Negre asupra faptului ca, potrivit informatiilor publicate de specialistii bulgari în hepatologie, în urma inundatiilor provocate de ploile puternice care au afectat Portul Varna si unele statiuni bulgaresti la Marea Neagra exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

”Inspectia Regionala de Sanatate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, ca, urmare a unor analize ale apei de mare din zona «Plaja ofiterilor- Varna», s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiza microbiologica «Escherichia coli» si «enterococi intestinali». Specialistii recomanda turistilor sa nu consume midii crude, sa utilizeze dusul dupa baile în mare, sa respecte cu strictete regulile igienico-sanitare si, pentru siguranta, cei care îsi petrec vacanta pe litoralul bulgaresc în acest an sa se vaccineze împotriva hepatitei A”, precizeaza reprezentantii MAE.

De asemenea, acestia recomanda consultarea periodica atât a site-urilor de specialitate, cât si a paginii web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie – Alerte de calatorie. Mona Hera, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie