Sindicatul Televiziunii Romane face plangere penala la adresa conducerii

 

Principalul sindicat din SRTv, Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), spune ca va face „plangere penala de abuz in functie si incercare de deturnare de fonduri” impotriva celor vinovati de intarzierea platii salariilor in Televiziunea Româna, in timp ce Stelian Tanase, Presedinte Director General, declara ca angajatii ar trebui „sa fie intelegatori”.

tvrIntr-un comunicat, (SPUSTV) spune ca, in urma discutiilor purtate marti in biroul presedintelui-director general , Stelian Tanase, reprezentantii sindicatului au fost informati de acesta „ca nu este dator sa dea niciun fel de explicatii referitor la neplata salariilor la data stabilita prin Contractul Colectiv de Munca (CCM) „.

In comunicat se mai spune ca Stelian Tanase le-a transmis ca „este prima, dar nu ultima data, cand se va intampla ca in zilele de plata a salariilor sa se intarzie plata acestora”, „ca ii place ce se intampla si va consacra un capitol in memoriile pe care le va scrie” si ca „neplata salariilor a fost cauzata de situatia financiara critica in care se afla televiziunea publica”.

„Intrebat foarte serios care a fost motivul clar pentru care si-a permis sa incalce toate prevederile legale in vigoare, domnul presedinte-director general a sustinut ca ieri s-a facut o plata de un milion si jumatate de euro catre EBU (European Broadcasting Union). Din discutia purtata cu doamna Patru (Camelia Patru, n.red.), coordonator Directia Economica, am aflat cu stupoare ca de fapt ieri nu s-a facut nicio plata, dar ca nu s-au facut actele pentru plata salariilor la solicitarea presedintelui-director general care a considerat ca este necesar sa se asigure o rezerva de bani in eventualitatea ca ar fi nevoie sa se faca vreo plata catre EBU”, spune SPUSTV in comunicatul remis MEDIAFAX.

In comunicat se mai spune ca din dialogul purtat de reprezentantii SPUSTV cu Stelian Tanase „rezulta foarte clar ca ieri in conturile TVR existau banii necesari efectuarii platii salariilor”. ” (…) dar domnul presedinte-director general si coordonatorul Directiei Economice au decis sa nu faca aceasta plata pentru a dovedi salariatilor ca in ciuda ‘victoriei’ (angajatilor, n.red.) din Consiliul de Administratie, care a respins initiativa domniilor lor de reducere a salariilor cu 20 de procente, ei sunt cele doua persoane de a caror bunavointa depinde soarta salariilor noastre”, mai spune SPUSTV.

De asemenea, SPUSTV mai mentioneaza ca „a facut demersurile necesare pentru informarea tuturor factorilor abilitati (Parlamentul Romaniei, Inspectoratul Teritorial de Munca, ministerele de resort) asupra ilegalitatilor comise si va transmite o plangere penala de abuz in functie si incercare de deturnare de fonduri impotriva celor vinovati de starea de fapt de astazi”.

Citeste mai departe pe realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie