Dosarul presedintelui CJ Constanta. Exista indoieli in legatura cu veridicitatea scrisorii medicale pe care Nicusor Constantinscu a trimis-o din Statele Unite

 

Nicusor Constantinescu poate fi tratat în spitalele din România, arata magistratii în motivarea deciziei prin care a fost dat mandat de arestare în lipsa a presedintelui Consiliului Judetean Constanta. Judecatorii spun ca exista îndoieli în legatura cu veridicitatea scrisorii medicale pe care Nicusor Constantinscu a trimis-o din Statele Unite. Documentul medical care spune ca el are nevoie de tratament special în Statele Unite pentru boala de care sufera nu este datat.

nicusor constantinescuJudecatorii au emis o motivare critica la adresa documentelor depuse de Nicusor Constantinescu la dosar. Sunt câteva lucruri foarte grave pe care judecatorii le scriu în aceasta motivare. Mai exact, semnatura trecuta pe scrisoarea medicala difera foarte mult fata de semnaturile de pe celelalte documente semnate de acelasi medic si care au fost depuse în trecut la dosarul medical al lui Nicusor Constantinescu.

Magistratii mai motiveaza si ca ar fi existat un email trimis de Nicusor Constantinescu catre acest medic în care i se solicita exact ce sa scrie în acest document transmis instantei de judecata si din care ar fi trebuit sa rezulte ca el are nevoie neaparata de acest tratament medical în Statele Unite.

Judecatorul de drepturi si libertati mai spune ca diagnosticul trecut si modul în care este elaborata si prezentata starea de sanatate duce la ideea ca Nicusor Constantinescu poate fi tratat într-un spital public din România, sub paza Politiei. Din aceste motive, judecatorii au hotarât sa emita acest mandat de arestare de 30 de zile.

În momentul de fata, din motivare nu rezulta ca scrisoarea prin care Nicusor Constantinescu are nevoie de tratament medical în Statele Unite a fost supusa unei expertize, însa, pentru ca este vorba de un mandat de arestare care se judeca de urgenta, ar putea fi analiza judecatorului între semnaturile existente pe celelalte documente medicale si semnatura de pe respectiva scrisoare.

În plus, scrisoarea respectiva nu este datata si se foloseste expresia „în prezent”, prin urmare nu se face referire la o perioada anume.

Magistratii mai spun în aceasta motivare ca Nicusor Constantinescu a sfidat de foarte multe ori organele judiciare si ca este un argument în plus pentru ca ei sa admita solicitarea DNA si sa emita mandatul de arestare preventiva.

Nicusor Constantinescu nu mai este de ceva timp în spitalul din Chicago unde a fost operat de cancer. Anuntul a fost facut saptamâna trecuta de sotia presedintelui Consiliului Judetean Constanta.

Întrebat daca presedintele CJ Constanta a fost externat din Spitalul Johns Hopkins înca din luna mai, avocatul Marius Mocanu a spus ca Nicusor Constantinescu „se afla în SUA, însa într-un asezamânt paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat si unde i se administreaza tratamentul”.

Codruta Constantinescu a mai spus ca, în acest moment, liderul PSD locuieste într-un apartament închiriat, aflat în apropierea spitalului american si ca are nevoie de tratament sub atenta supraveghere medicala.

Nicusor Constantinescu a plecat la tratament în Statele Unite si trebuia sa revina în tara la începutul lunii iunie, asa cum a convenit cu procurorul de caz, care i-a permis sa mearga la tratament în strainatate, desi avea interdictie de a parasi tara.

Presedintele CJ Constanta a fost trimis în judecata luna trecuta pentru acuzatiile de abuz în serviciu si complicitate la abuz în serviciu. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie