CAB a decis ca presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu sa ramana in arest

 

Curtea de Apel Bucuresti a decis luni ca presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sa fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv, într-un dosar în care este urmarit penal de procurorii DNA pentru sapte infractiuni, printre care trafic de influenta, cumparare de influenta si instigare la dare de mita.

Adrian DuicuCurtea de Apel i-a respins lui Duicu o cerere de înlocuire a masurii arestarii preventive, însa decizia nu este definitiva si poate fi contesta la instanta suprema.

Procurorii sustin ca Adrian Duicu i-a promis lui Stefan Ponea ca îsi va folosi influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea MAI, seful IGPR) ca sa îl mentina temporar pe acesta în functia de sef al IPJ Mehedinti iar la o data ulterioara sa îl numeasca într-o functie de conducere la Inspectoratul General al Politiei Române, si anume, director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa o numeasca pe sotia lui Ponea într-o functie de conducere la DNA.

De asemenea, Duicu a promis ca îsi va exercita influenta asupra membrilor Consiliului Local al municipiului Orsova, pentru a-i determina sa aprobe scoaterea din domeniul public si concesionarea catre o alta persoana din familia lui Ponea, la un pret „convenabil”, a doua suprafete de teren (în suprafata totala de aproximativ 200 de metri patrati, terenuri situate în centrul municipiului Orsova si reprezentând acostamentul unei strazi).

DNA mentioneaza ca Adrian Duicu i-a pretins sefului IPJ Mehedinti sa îl ajute sa obtina o hotarâre care sa îi fie favorabila, într-un dosar în care era acuzat de incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate.

De asemenea, Duicu i-a solicitat directorului unui post de televiziune locala (controlat în fapt de seful CJ) sa determine alte persoane sa-i ofere unei asistente de la Spitalul Judetean de Urgenta Mehedinti o suma de bani, în schimbul eliberarii unei adeverinte medicale si, totodata, sa filmeze cu o camera ascunsa momentul în care asistenta ar fi primit aceasta suma de bani.

DNA sustine ca persoanele instigate au încercat sa îi dea asistentei suma de bani în vederea eliberarii unei adeverinte medicale, însa aceasta a refuzat sa primeasca banii.

În perioada mai-septembrie 2013, Adrian Duicu si alti doi functionari au permis unor persoane neautorizate (reprezentantii unui furnizor de echipamente medicale si ai unei societatii de leasing) accesul la informatii care, la acel moment, nu erau destinate publicitatii.

În ianuarie 2014, Adrian Duicu a determinat doua persoane din subordine sa îi puna la dispozitie unui protejat al sau subiectele pentru un concurs pentru ocuparea unei functii de sef serviciu la CJ Mehedinti, care ulterior a câstigat, în conditiile în care se înscrisesera si alte persoane.

În decembrie 2013, el si-a folosit autoritatea si influenta în scopul de a obtine foloase necuvenite pentru doua firme care opereaza, fiecare dintre ele, câte un post local de televiziune (societati controlate în fapt de Duicu).(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie