Avocatul valcean Bogdan Ion Mitrache, acuzat de trafic de influenta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

 

Avocatul vâlcean Bogdan Ion Mitrache, acuzat de trafic de influenta de procurorii DNA, a fost arestat preventiv vineri pentru 30 de zile în baza unei sentinte a Curtii de Apel Craiova.

catuseMitrache fusese retinut joi de procurorii DNA pentru 24 de ore, dupa ce ar fi cerut 20.000 euro de la o persoana, în schimbul interventiei sale la judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti pentru a obtine o solutie într-un dosar.

Potrivit DNA, în cursul anului 2014, avocatul Bogdan Ion Mitrache din cadrul Baroului Vâlcea i-a pretins unui denuntator suma de 20.000 euro, sustinând ca va interveni prin intermediul fratelui sau, care este magistrat, la judecatori din cadrul Curtii de Apel Craiova, învestiti cu solutionarea unui dosar, în scopul pronuntarii unei hotarâri favorabile denuntatorului, fiului acestuia si concubinei acestuia din urma.

Pe 22 iunie, Bogdan Ion Mitrache a primit de la denuntator suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferenta sa-i fie remisa în perioada urmatoare, în mai multe transe: 9.000 euro în câteva zile, 4.000 euro la momentul pronuntarii hotarârii judecatoresti si 6.000 euro în perioada imediat urmatoare.

În data de 26 iunie, avocatul a fost prins de procurori în timp ce primea prima transa de 9.000 euro.

DNA sustine ca Bogdan Ion Mitrache a mai fost cercetat tot pentru trafic de influenta, dupa ce a primit în mod similar 29.000 euro de la un denuntator, însa avocatul a încheiat cu procurorii un acord de recunoastere a vinovatiei iar dosarul a fost trimis în instanta.

Pentru ca a savârsit o noua fapta de coruptie, procurorii au solicitat Curtii de Apel Craiova arestarea preventiva a avocatului pentru o perioada de 30 de zile.(autor: Maria Mitrica, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie