Avocatul Bogdan Ion Mitrache, din Baroul Valcea retinut de procurorii DNA

 

Avocatul Bogdan Ion Mitrache, din Baroul Valcea, a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind acuzat de trafic de influenta, dupa ce a cerut 20.000 euro de la o persoana, in schimbul interventiei sale la judecatori de la Curtea de Apel Craiova pentru a obtine o solutie intr-un dosar. Este pentru a doua oara cand avocatul este acuzat de astfel de fapte. Prima data el a fost insa lasat in libertate dupa ce a semnat un acord de recunoastere cu procurorii.

DNAIn cursul anului 2014, avocatul Bogdan Ion Mitrache i-a pretins unui denuntator suma de 20.000 euro, sustinand ca va interveni prin intermediul fratelui sau Andrei Cosmin Mitrache, magistrat judecator din cadrul Curtii de Apel Craiova, Sectia Penala, la judecatori din cadrul Curtii de Apel Craiova, in scopul pronuntarii unei hotarari favorabile denuntatorului, fiului acestuia si concubinei acestuia din urma, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Astfel, pe 22 iunie, Bogdan Ion Mitrache a primit de la denuntator suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferenta sa-i fie remisa in perioada urmatoare, in mai multe transe: 9.000 euro in cateva zile, 4.000 euro la momentul pronuntarii hotararii judecatoresti si 6.000 euro in perioada imediat urmatoare.

Ieri, avocatul a fost prins in flagrant de procurori, in timp ce primea prima transa de 9.000 euro.

Potrivit DNA, avocatul a mai fost cercetat tot sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta intr-un alt dosar in care a recunoscut faptul ca a pretins si primit, in mod similar, suma de 29.000 euro, incheind cu parchetul acordul de recunoastere a vinovatiei din data de 30 mai 2014 si fiind sesizata, in acest sens, Curtea de Apel Craiova.

„Desi nu s-a pronuntat o hotarare privind acest acord, inculpatul a perseverat in activitatea infractionala, savarsind in acest interval de timp, o noua infractiune de coruptie – trafic de influenta, care vizeaza tot corecta infaptuire a actului de justitie si care aduce atingere prestigiului magistratilor judecatori din cadrul Curtii de Apel Craiova”, se mai arata in comunicatul citat.

Prin urmare, pentru ca a savarsit o noua fapta de coruptie, procurorii vor solicita astazi Curtii de Apel Craiova arestarea preventiva a avocatului pentru o perioada de 30 de zile.

Intr-un alt dosar s-a autodenuntat pentru a scapa de amenintarile mituitorului.

Citeste mai departe pe avocatura.com

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie