Privatizarea Postei Romane. Termenul de depunere a ofertelor preliminare a fost prelungit

 

Ca urmare a solicitarii unei importante administratii postale europene care a achizitionat recent dosarul de privatizare si a evolutiei pietei serviciilor postale locale si internationale, Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), la propunerea Comisiei pentru privatizare, anunta ca data limita de depunere a documentelor de participare si a ofertelor preliminare si neangajante pentru procesul de privatizare a Companiei Nationale „Posta Româna” S.A. stabilita la data de 30 iunie 2014, ora 12:00 se prelungeste pâna la data de 30 septembrie 2014, ora 12.00.

CN Posta Romana„Procesul de privatizare a Postei Române este în plina desfasurare. Exista în prezent premisele unei privatizari de succes întrucât o mare administratie postala europeana a cumparat recent dosarul de privatizare a companiei. Fiind vorba de o documentatie complexa, de o decizie importanta si de o tranzactie majora, s-a solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor preliminare. Consultantul împreuna cu echipa de privatizare desfasoara discutii împreuna cu alti potentiali investitori si suntem încrezatori în semnalele pozitive ale pietei. Lucram activ la finalizarea discutiilor cu Comisia Europeana privind conversia datoriilor companiei în actiuni”, a declarat ministrul Razvan Cotovelea.

Dosarul de prezentare, atât în limba româna cât si în limba engleza, poate fi achizitionat în schimbul sumei de 50.000 EUR (sau echivalentul în RON, la cursul comunicat de B.N.R valabil la data platii), de la sediul MSI pe baza cererii scrise prealabile a investitorilor interesati. Cererea scrisa privind achizitionarea dosarului de prezentare va fi comunicata în prealabil cu cel putin 2 zile lucratoare prin scrisoare recomandata sau personal prin depunere la sediul ministerului. Astfel, pentru participarea la procesul de selectie, investitorii interesati vor depune la sediul MSI pâna la data limita 30 septembrie 2014, ora 12:00, documentele de participare prevazute la art. 35 din Hotarârea Guvernului 577/2002 si în Dosarul de prezentare, inclusiv documentele ce atesta îndeplinirea criteriilor de precalificare si garantia de participare în valoare de 9.480.866 RON sau echivalentul acestei sume în EUR, la cursul de schimb B.N.R. din ziua constituirii garantiei, conform precizarilor din Dosarul de prezentare, inclusiv a oricaror instructiuni ce se comunica ulterior investitorilor si ofertele preliminare si neangajante.

Celelalte elemente ale anuntului de privatizare publicat în presa interna si internationala în perioada 25-27 februarie 2013, astfel cum a fost modificat prin anuntul de prelungire din data de 27 martie 2013 si prin anuntul de prelungire din data de 7 iunie 2013, ramân neschimbate. Anuntul de privatizare este postat pe website-ul MSI www.msinf.ro si al Companiei Nationale “Posta Româna” S.A. www.posta-romana.ro.

Temeiul legal în baza caruia s-a facut anuntul de prelungire este Hotarârea Guvernului nr. 761/2012 privind aprobarea strategiei de privatizare a CNPR, astfel cum a fost modificata si completata prin HG nr. 321/2013. Aceasta prevede la art. 4, pe de o parte, actualele termene (30 iunie 2014 pentru ofertele preliminare si termenul de valabilitate a ofertei pentru 30 octombrie 2014), cât si posibilitatea prelungirii acestor termene cu perioade succesive de 180 de zile (si maximum 360 de zile). capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie