Primarul Constantei, Radu Mazare audiat la DNA in legatura cu retrocedarea unui teren din zona Cazinoului

 

Primarul Constantei, Radu Mazare, s-a prezentat joi la DNA – Serviciul teritorial Constanta, fiind citat în legatura cu extinderea cercetarilor în dosarul Retrocedarilor, ce vizeaza un teren din zona Cazinoului din statiunea Mamaia.

radu mazare„M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia, pe care l-am vândut si acum este al proprietarului. Si asa ne da în judecata proprietarul pentru ca, dupa ce a dat bani pe el în 2007, în 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente si nu-l mai lasa sa construiasca. A dat un milion si ceva de euro pe jumatate din teren.

Pe cealalta jumatate a mai dat un un milion de euro. Acum … sa-i dam si banii înapoi … ma cerceteaza si procurorii, si tot asa. (…) Ma cerceteaza din 2005, nimic nou”, a declarat Mazare la iesirea de la DNA.

Acesta sustine ca, de fapt, ar fi fost chemat la DNA în urma afirmatiilor pe care le-a facut zilele trecute la adresa procurorilor anticoruptie, numindu-i „catele” care vor sa-l aduca în tara pe presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, în conditiile în care acesta este sub tratament medical în SUA, fiind grav bolnav.

„De câte ori am dat declaratii de presa despre DNA la vârf, dupa o saptamâna … pac, m-au chemat. Eram sigur ca, daca le fac catele pe alea, ca vor sa-l aduca pe Nicusor aici, sa-l omoare, ma cheama la DNA. Si m-au chemat dupa câteva zile. Fiecare lupta cu ce arme are”, a spus primarul Constantei.

Radu Mazare si alte 36 de persoane, printre care fosti si actuali functionari ai Primariei Constanta, au fost trimisi în judecata în 2008 în dosarul Retrocedarilor, fiind acuzati de atribuirea nelegala a unor terenuri de pe litoral cu un prejudiciu de circa 114 milioane de euro, din care aproape 78 milioane de euro în dauna statului si diferenta în dauna municipiului Constanta.(AS — autor: Nona Jalba; editor: Diana Dumitru), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie