Cererea de contopire a pedepselor in cazul lui Omar Hayssam respinsa pentru a doua oara de Curtea de Apel Ploiesti

 

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au respins pentru a doua oara in ultimele doua luni, solicitarea formulata de Comisia de evaluare a dosarelor din cadrul Penitenciarului Margineni privind contopirea pedepselor lui Omar Hayssam, prin aplicarea legii penale mai favorabile.

omar hayssamSolutia pronuntata de magistrati nu este insa definitiva si poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

Este pentru a doua oara cand Curtea de Apel Ploiesti respinge propunerea de aplicare a legii penale mai favorabile in cazul lui Omar Hayssam, pentru care Comisia de evaluare de la Penitenciarul Margineni, unde este incarcerat Omar Hayssam, a depus la instanta o sesizare prin care propunea contopirea pedepselor in cazul acestui detinut, scrie Mediafax.

Initial, Curtea de Apel Ploiesti a respins aceasta sesizare in 25 mai, iar decizia a fost contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a trimis dosarul spre rejudecare la instanta din Ploiesti. La rejudecare, magistratii au mentinut decizia initiala.

Omar Hayssam este incarcerat in Penitenciarul Margineni din judetul Dambovita, fiind condamnat definitiv, in trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, inselaciune in cazul „Volvo” si fraude in cauza „Foresta Nehoiu”. Rodica Buliga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie