Un nou sistem loteristic va putea fi operat de Loteria Romana. Jocurile 6/49, 5/40, Joker, Noroc, Noroc Plus si Super Noroc ar putea fi schimbate

 

Loteria Româna va putea opera un nou sistem loteristic printr-un contract de asociere în participatie, dupa expirarea actului aditional la contractul cu firma elena Intralot la 30 iunie, Consiliul de Administratie si conducerea executiva urmând sa fie împuternicite de stat pentru negocierea acestuia.

Loteria Romana„Ministrul finantelor publice, Ioana-Maria Petrescu, a semnat astazi un ordin de ministru prin care mandateaza reprezentantii statului în AGA a Companiei Nationale Loteria Româna S.A. (CNLR) sa împuterniceasca Consiliul de Administratie si conducerea executiva a companiei sa înceapa negocierile pentru încheierea unui contract de asociere în participatie, pentru operarea unui nou sistem loteristic”, se arata într-un comunicat al MFP.

Ministrul a emis acest ordin întrucât ultimul act aditional la contractul cu firma Intralot expira pe 30 iunie 2014.

Contractul de asociere în participatie va viza jocurile 6/49, 5/40, Joker, Noroc, Noroc Plus, Super Noroc, Pronosport, Pronosport S si servicii suport.

Rezultatul negocierilor va fi supus spre aprobare Adunarii Generale a Actionarilor companiei.

„Prin acelasi ordin, ministrul Finantelor Publice a mandatat reprezentantii statului în AGA sa aprobe Nota de fundamentare cu privire la actionarea în judecata a fostei conduceri executive, fostilor membri ai AGA, fostul director general, din cadrul CNLR, din perioada în care s-a facut facut control de catre Curtea de Conturi a României, respectiv anul 2010, control finalizat cu dispozitiile stabilite de Curtea de Conturi a României prin raportul de control nr. 5608 din 25.05.2011 si decizia 3/2011 privind controlul situatiei evolutiei si modului de administrare a patrimoniului public si privat al statului la CNLR”, se arata în comunicat.

În cazul încheierii unui contract de asociere în participatie între CNLR si o firma partenera, aceasta din urma ar fi obligata sa achizitioneze, implementeze si sa întretina un sistem loteristic nou, rezolvându-se în acest fel problema uzurii fizice si morale a actualului sistem LOTOS.

Totodata, CNLR nu ar trebui sa îsi bugeteze initial nicio suma prestabilita catre asociat, fiind vorba doar de cota convenita prin contract din profitul efectiv realizat de partener.

Obligatiile de garantie ale asociatului aportator al sistemului loteristic se vor întinde pe întreaga durata de viata a contractului de asociere.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie