UNBR a pierdut in instanta procesul cu avocatul Doru Bostina

 

Esec usturator pentru Uniunea Nationala a Barourilor din Romania. Organul profesional condus de catre Gheorghe Florea a pierdut in instanta batalia cu avocatul Doru Bostina, declansata de excluderea acestuia din profesia de avocat acum un an. In motivarea deciziei

Doru Bostina

Doru Bostina

sale, instanta arata ca in hotararile luate de Consiliul UNBR cu privire la Doru Bostina, Consiliul a facut referire strict argumentativ la „litera legii”, fara insa a-si sustine hotararile in cazul avocatului cu vreun text de lege. Totodata, „Consiliul UNBR s-a substituit in mod inadmisibil organului statutar competent sa se pronunte asupra demnitatii profesionale a avocatului, incalcand flagrant prevederile art. 49 din Legea nr 51/L995 ce consacra principiul autonomiei profesiei de avocat”. Instanta a sanctionat retorica bombastica a UNBR si i-a dat, in consecinta, dreptate avocatului Doru Bostina.

Avocatul Doru Catalin Bostina a triumfat in fata Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR). Judecatorul Gheorghe Grecu de la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios administrativ si fiscal, a admis actiunea formulata de avocat contra UNBR. Astfel, instanta a anulat Decizia nr. 764 din data de 29 iunie 2013, a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, prin care Doru Bostina a fost exclus din profesia de avocat.

Este, practic, al doilea proces pe care Doru Bostina il duce in instanta impotriva UNBR, dupa ce, la sfarsitul lunii septembrie, avocatul a reusit sa convinga instanta sa suspende aceasta Decizie a Consiliului UNBR.

Citeste articolul integral pe avocatura.com

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie