Senatul a adoptat proiectul de lege privind conversia creditelor din monede straine in lei fara comisioane sau garantii si costuri suplimentare

 

Românii cu credite în monede straine vor putea converti sumele în lei fara comisioane sau garantii suplimentare. Senatul a doptat, în acest sens, un proiect de lege, propunerea urmând sa mearga spre dezbatere si la Camera Deputatilor.

bancileSenatul a adoptat, miercuri, un proiect legislativ privind conversia creditelor din monede straine în lei, fara comisioane sau garantii si costuri suplimentare.

Deputatul PSD Ana Birchall, initiatoarea propunerii legislative, a sustinut adoptarea proiectului în plenul Senatului României.

‘Senatul României a adoptat propunerea mea legislativa privind dreptul consumatorilor de a solicita conversia creditelor din monede straine în moneda nationala, fara garantii suplimentare sau alte comisioane. Este o victorie. Consumatorii de credite din România care au contractat credite în monede straine, spre exemplu în franci elvetieni, au trecut printr-un adevarat cosmar din cauza fluctuatiilor cursului de schimb valutar. Ratele au crescut exponential, astfel încât foarte multi români au ajuns chiar în imposibilitate de plata, fiind astfel supusi riscului executarilor silite’, a declarat deputatul PSD Ana Birchall, initiatoarea proiectului, potrivit unui comunicat de presa remis, miercuri, Agerpres.

Propunerea legislativa va fi înaintata la Camera Deputatilor. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie