Madalin Voicu si Nicole Paun au initiat procedura unei gratieri în masa

 

Deputatul PSD Madalin Voicu si presedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Paun, au depus, marti, 2 octombrie, un proiect în care propun gratierea pedepselor cu închisoarea de pâna la 6 ani inclusiv, precum si pedepsele cu amenda, aplicate de instanta, iar faptele pedepsite cu privarea de libertate pâna la 4 ani inclusiv sau amenda sa fie amnistiate.

Voicu a sustinut totusi ca nu s-a gândit la Adrian Nastase atunci când a elaborat initiativa legislativa.

În cazul în care initiativa legislativa ar fi aprobata de Parlament, aproximativ 10.000 de detinuti ar beneficia de prevederile actului normativ.

Potrivit articolului 73 din Constitutie, Parlamentul adopta legi constitutionale, legi organice si legi ordinare, iar prin legi ordinare se pot reglementa, printre altele, infractiunile, pedepsele si regimul executarii acestora, dar si acordarea amnistiei sau a gratierii colective.

Conform unui proiect de lege initiat de catre deputatul Nicolae Paun, presedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, detinutilor care au lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate li se vor considera, pentru eliberare conditionata, 4 zile executate pentru 2 zile de munca.

Proiectul legislativ modifica articolul 76, alineatul 1, litera f) din Legea 275/2006 privind executarea pedepselor, care prevedea ca detinutilor cu lucrari stiintifice publicate li se considera 3 zile executate pentru 2 zile de munca, majorarea de o zi fiind prevazuta de aceasta initiativa legislativa.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie