Comisia de munca a Camerei Deputatilor a avizat favorabil proiectul de lege privind egalizarea varstei de pensionare la femei si barbati la 65 de ani

 

Comisia de munca a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, marti, proiectul de lege initiat de Guvern care prevede egalizarea vârstei de pensionare la femei si barbati la 65 de ani.

pensionariProiectul aprobat de comisie mai prevede ca aceasta cresterea vârstei de pensionare la 65 de ani va fi facuta esalonat, pâna în 2035 la femei si 2015 pentru barbati.

Deputatul PNL Cristina Popora a criticat acest proiect, la dezbaterile din comisie, aratând ca o femeie are mai multe job-uri într-o zi, pe lânga serviciu, si treburile casnice si grija pentru copii.

„Pâna la urma, o femeie în România munceste mai multe norme”, a spus Pocora.

Ea a propus ca vârsta de pensionare a femeilor sa ramâna 63 de ani, adaugându-se ca, la cerere, sa existe posibilitatea pentru prelungirea exercitarii meseriei pâna la 65 de ani.

Deputatul UDMR Kerekes Karoly a aratat ca populatia nu agreeaza cresterea vârstei de pensionare.

Proiectul Guvernului a fost însa aprobat de comisie si urmeaza sa fie supus dezbaterii plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional. Anterior, Senatul a adoptat proiectul. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie