Doua mari oferte de actiuni au loc simultan pe piata de capital romaneasca

 

Sunt bani destui si pentru plasamentul privat de actiuni Romgaz al Fondului Proprietatea (FP) si pentru oferta publica initiala (IPO) Electrica, potrivit managerilor de investitii si brokerilor consultati de ECONOMICA.NET. Cele doua oferte se desfasoara simultan în aceste zile, dupa ce Franklin Templeton, administratorul FP, a lansat vânzarea a aproape 5% din actiunile Romgaz, chiar în seara celei dintâi zile a IPO Electrica

bvbChiar în zilele în care investitorii sunt asteptati sa subscrie la IPO Electrica, de circa 435 de milioane de euro, Fondul Proprietatea (FP) vrea sa vânda, printr-un plasament privat accelerat, un pachet de 4,99% din actiunile Romgaz Medias (SNG), evaluat la 155 de milioane de euro, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Este prima oara când se petrec doua astfel de evenimente majore pe piata de capital româneasca. Totusi, România poate sustine simultan doua mari oferte de vânzare de actiuni, spun la unison managerii de investitii si brokerii consultati de ECONOMICA.NET.

„Nici gând ca plasamentul SNG sa afecteze succesul IPO Electrica. Nu mai avem probleme de alocare de bani pentru România de catre investitorii straini. Daca sunt oportunitati, vin si banii. Acesta este un efect clar al promovarii României, de catre agentile de rating, la categoria de investment grade (recomandata invetitorilor, n.r.)”, a declarat Dan Popovici, directorul general al firmei de administrare de investitii OTP Asset Management.

Opinia este împartasita si de alti oameni de piata, în ciuda eventualelor griji ca plasamentul privat al actiunilor SNG ar putea fura din bugetele dedicate initial IPO Electrica. „Cred ca, mai curând se poate spune ca Franklin Templeton (administratorul Fonului Proprietatea – FP, n.r.) a profitat de atentia îndreptata catre România cu ocazia IPO Electrica. Trebuie precizat însa ca sunt doua tipuri de oferta diferite”, a adaugat Dan Popovici.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie