Ministrul Bugetului, Liviu Voinea si secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina si-au depus candidaturile pentru CA al BNR

 

Ministrul Bugetului, Liviu Voinea, si secretarul de stat în Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina si-au depus candidaturile pentru CA al BNR, în timp ce Nicolae Danila si Cristian Popa si le-au retras, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

bnrSursele citate au mai aratat ca Marian Sârbu candideaza pentru un post de prim-vicepresedinte la ASF.

Pâna vineri îsi depusesera candidaturile pentru CA al BNR, la comisiile de buget, Mugur Isarescu, Cristian Popa, Bogdan Olteanu, Daniel Daianu, Marin Dinu, Nicolae Danila, Agnes Nagy si Virgil Stoenescu.

Directorul Directiei Buget din Finante, Gheorghe Gherghina, si ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, îsi disputa ultimul loc disponibil din CA al BNR, iar pozitia celui numit va fi preluata, cel mai probabil, de un reprezentant al UNPR, au declarat pentru MEDIAFAX, joi, mai multe surse.

„Atât Gherghina, cât si Voinea au încercat în ultimul timp sa limiteze anumite propuneri de cheltuieli cu care ministrii au venit pe masa Guvernului. Exista o nemultumire fata de activitatea lor si cel putin unul risca sa fie înlocuit, postul revenind UNPR”, sustin sursele citate.

Nemultumirile sunt cu atât mai mari cu cât cei doi oficiali au propus doar masuri de taiere de cheltuieli pentru a compensa reducerea CAS. Cele doua Camere ale Parlamentului se vor reuni în plen comun, lunea viitoare, de la ora 16.00, pentru a vota noile componente ale Consiliilor de Administratie ale BNR, Curtii de Conturi si SRR, precum si presedintele SRTV si un membru al ASF.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, ca pâna lunea viitoare, la ora 14.00, comisiile permanente comune ale Parlamentului trebuie sa faca nominalizarile pentru functiile de membru în Consiliile de Administratie ale BNR, Curtii de Conturi, SRR, pentru presedintele SRTV si pentru un membru al ASF, în urma propunerilor grupurilor parlamentare.

Potrivit lui Zgonea, luni, la ora 16.00 va avea loc sedinta de plen reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, pentru a se vota noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale a României, cele sase locuri libere în Consiliul de Administratie al Curtii de Conturi, presedintele Televiziunii Române si Consiliul de Administratie al Societatii de Radiodifuziune, precum si un nou membru al ASF, pe un loc devenit vacant dupa ce Victor Ciorbea a preluat functia de Avocat al Poporului.

Presedintele Camerei Deputatilor a mentionat ca liderii grupurilor parlamentare si ceilalti candidati care se pot înscrie, conform legii, au termen pâna vineri, la prânz, sa îsi depuna candidatura, respectând principiile legislatiei în vigoare. Alina Novaceanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie