Bursele Bostina, editia VII

 

Saptamana viitoare dam startul “Burselor Bostina”, ajunse, iata, la a VII-ea editie, unul din cele mai lungi programe de CSR derulate de casele de avocatura din Romania. Ceea ce in urma cu sapte ani parea unora ca “un moft”, a intrat deja in traditia studentilor de la facultatile de drept din Bucuresti, Iasi si Cluj.

“Bursele Bostina” au rezistat in timp tocmai pentru ca nu au fost “un moft” sau “un capriciu” de moment ci un program gandit serios si pe termen lung, in momentul in care studentii aflau abia dupa absolvire despre ce inseamna avocatura de business. Scopul “Burselor Bostina” a fost – si inca este – de a-i atrage pe studenti sa aprofundeze acele domenii ale dreptului care sunt cel mai strans legate de economie in general si de dinamica economiei romanesti in special.  Acum, mai mult ca niciodata, economia are nevoie de tineri avocati talentati si bine pregatiti, capabili sa asiste companiile romanesti si internationale care opereaza la noi sa navigheze prin furtuna financiara si prin declinul economic actual. Bursele Bostina sunt burse de merit si se acorda studentilor la drept din anul IV al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Babes-Boylai din Cluj si din anii III si IV ai Universitatii din Bucuresti. Bursele, in valoare de 200 de EURO lunar, vor fi acordate pe perioada anului de invatamant universitar (octombrie – iunie) in care beneficiarul este implicat in activitatile academice. Bursele se acorda castigatorilor unor sesiuni de comunicari stiintifice pe teme de drept comercial, ca parte a programului nostru de CSR, care are ca pilon central principiul ca tinerii studenti trebuie sa fie incurajati si sprijiniti sa caute excelenta in profesia pe care si-au ales-o. Tehnic vorbind, „Bursele Bostina” sunt un concurs care nu tine seama neaparat de notele din catalog si, daca ar fi sa facem o paralela cu atletismul,  ar fi, prin excelenta, o proba de sprint si nu de distanta: o tema, o luna, un eseu, o prezentare, o confruntare cu toti celialti contracandidati si aflarea castigatorului.

Pentru toti cei interesati, Bursele Bostina sunt un program de CSR –  un “act de liberalitate” – si nu un program de recrutare al departamentului de HR, o forma mascata de a-i “lega de glie” pe fericitii castigatori. Daca unul din castigatori din anul III va vrea sa vina la noi sa faca practica sau – pentru anul IV –  vor dori sa devina avocati colaboratori stagiari, sunt liberi sa o faca, la fel cum sunt liberi sa nu… Ne bucura atunci cand unul din castigatori se alatura echipei si tot asa ne bucura cand unul dintre ei se face remarcat in cadrul altor case de avocatura mari fiind siguri ca mentiunea “castigator al Burselor Bostina” reprezinta un atu major in CV-ul oricarui avocat la inceput de cariera.

Lansarea oficiala a burselor si anuntarea temelor pentru acest an va avea loc astfel: la Bucuresti  si Iasi – 9 Octombrie iar la Cluj – 10 Octombrie. Detaliile exacte vor putea fi gasite pe site-ul nostru imediat ce vom sti salile si orele la care sunt ele disponibile pentru prezentare.

Doru Bostina
Managing Partner Bostina si Asociatii
Juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie