Pana la modificarea legislatiei privind privatizarile, Electrica nu va putea cumpara actiuni la alte societati

 

Electrica nu va putea achizitiona actiuni la alte companii, pâna ce nu va fi modificata o Ordonanta de Urgenta din 1997 cu privire la privatizarea societatilor, potrivit prospectului de listare la bursa a companiei.

curent‘Conform OUG nr. 88/1997 cu privire la privatizarea societatilor, o entitate la care Statul ori o autoritate a administratiei publice locale detine mai mult de 33% din totalul actiunilor cu drept de vot în AGA nu poate fi cumparator al actiunilor în alte societati. Desi formularea din lege nu este clara, se poate interpreta ca restrictia se aplica pentru cumpararea de actiuni nu numai în cadrul unui proces de privatizare, ci si în afara acestuia’, se arata în document.

Astfel ca, pâna la modificarea legislatiei, Electrica nu va putea cumpara actiuni la alte societati.

‘Prin urmare, restrictia ar putea fi valabila pentru Electrica S.A. ulterior închiderii cu succes a Ofertei, deoarece Statul va detine 48,8% din capitalul social al Electrica (sau 49,9% în cazul în care actiunile de stabilizare din Contractul de Intermediere sunt exercitate complet). Prin urmare, continuarea aplicarii prevederilor OUG nr. 88/1997 ar putea constitui o piedica în strategia generala de dezvoltare a Grupului prin achizitia de actiuni în alte entitati’, mai precizeaza prospectul.

‘În cazul în care legea care interzice cumpararea de actiuni de catre Electrica nu se modifica, acest lucru va limita strategia Grupului’, au adaugat autorii documentului.

Oferta publica primara initiala de vânzare a unui numar de 177.188.744 actiuni ‘Electrica’ SA se va derula în perioada 16 — 25 iunie 2014, potrivit prospectului aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara /ASF/.

Limita de pret pentru listarea Electrica este de minimum 11 lei/actiune, iar maximul de listare se ridica la 13,5 lei/actiune, astfel ca statul poate obtine cel putin 435 de milioane de euro.

„Am stabilit de asemenea care vor fi transele în acest proces de listare: 85% vor viza investitorii institutionali, în timp ce pentru investitorii de retail ne gândim si am aprobat un procent de 15% însa care ar putea sa creasca pâna la 22% daca va exista interes din partea micilor investitori de retail”, a explicat, miercuri, Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Nicolescu a mai precizat ca micii investitori pot sa cumpere actiuni Electrica, în principal de la sucursalele bancilor care au fost implicate în listare.

Acestia pot achizitiona între 250 si 1.000 de actiuni garantat, urmând ca cei care cumpara peste 1.000 de actiuni sa primeasca prorata în functie de gradul de subscriere. Totodata, vor fi discounturi de 5 % pentru cei care vor cumpara între 1.000 si 20.000 de actiuni în prima saptamâna.(AS — autor: Florentina Cioaca, editor:Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie