Presedintia grupului statelor UE care sustin domeniul nuclear va fi asigurata in urmatorii doi ani de Romania

 

România va asigura în urmatorii doi ani presedintia grupului statelor UE care sustin domeniul nuclear, potrivit Departamentului pentru Energie.

ministrul delegat pentru Energie, Răzvan NicolescuVineri a avut loc la Luxembourg reuniunea ministrilor energiei din UE, reuniune la care România este reprezentata de ministrul de resort, Razvan Nicolescu.

Principala tema a reuniunii a fost securitatea energetica, în noul context regional.

Totodata, în marja reuniunii Consiliului Energiei, vineri dimineata, a avut loc si o reuniune a grupului statelor membre UE care sustin energia nucleara.

La propunerea ministrului Economiei din Cehia si cu acordul tuturor celorlalti ministri, ministrul român, Razvan Nicolescu, a primit propunerea, în numele României, de a asigura presedintia grupului statelor membre UE care sustin domeniul nuclear, pentru urmatorii 2 ani.

‘Am acceptat cu placere propunerea facuta României. Este o dovada de încredere pentru dezvoltarile noastre din domeniul nuclear. Suntem printre putinele state ale lumii care au în ciclu nuclear complet. Va trebui sa impunem pe agenda europeana domeniul nuclear ca parte a solutiei pentru a face fata cu succes provocarilor europene actuale în domeniul securitatii energetice si al schimbarilor climatice’, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Din grupul statelor UE care sustin energia nucleara fac parte Marea Britanie, Franta, Polonia, Spania, Finlanda, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Olanda, Belgia si România. Acest grup se reuneste de câteva ori pe an.(AS — autor: Florentina Cioaca, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie