Dorel Gheorghe Benu si Delia Moldoveanu vor fi cercetati sub control judiciar in dosarul subventiilor ilegale

 

Curtea de Apel Suceava a revocat joi masura arestarii la domiciliu în cazul directorului general al APIA, Dorel Gheorghe Benu, si a adjunctului sefului APIA Suceava, Delia Moldoveanu, acestia urmând sa fie cercetati sub control judiciar.

Gheorghe Dorel BenuTribunalul Suceava a decis, în urma cu o saptamâna, ca Dorel Gheorghe Benu si Delia Moldoveanu sa fie cercetati în arest la domiciliu, în timp ce medicul veterinar Neculai Toma si consilierul judetean liberal Ioan Piticari sa fie cercetati sub control judiciar.

DNA Suceava a contestat deciziile la Curtea de Apel Suceava care a revocat masura arestarii la domiciliu în cazul primilor doi care vor fi cercetati sub control judiciar.

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondata, contestatia formulata de DNA Suceava si a admis contestatia formulata de Benu, înlocuind masura arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar. Benu nu are voie sa plece de pe raza judetului Dâmbovita decât cu încuviintarea prealabila a instantei, sa nu se apropie de Delia Moldoveanu, Stela Tanase si Eugen Mogos si sa nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestia, si sa nu exercite profesia si sa nu desfasoare activitatea în exercitarea careia a comis faptele.

Decizia Curtii de Apel Suceava este definitiva.

O decizie asemanatoare s-a dat si în cazul Deliei Moldoveanu care are interdictie de a parasi municipiul Suceava si sa nu comunice cu Benu si suspectii Nicoleta Cheler, Lya Chiriac, Ionela Melania Blanariu, Stela Tanase si Eugen Mogos.

În cazul medicului veterinar Neculai Toma, Curtea de Apel Suceava a mentinut masura de cercetare sub control judiciar, modificând doar obligatia impusa ca acesta ”sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu celelalte persoane care au calitatea de parti ori de subiecti procesuali în cauza (martori, experti)” si dispune ca el ”sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu suspectii Ciobanu Lucian si Blanariu Ionela Melania”.

O masura asemanatoare s-a luat si în cazul consilierului judetean liberal Ioan Piticari, care nu are voie sa comunice cu suspectele Nicoleta Cheler si Lya Chiriac.

Dorel Gheorghe Benu este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu si favorizarea faptuitorului în legatura cu gestionarea fondurilor europene si protectia acordata de el adjunctului sefului APIA Suceava, astfel încât sa obtina pe toate exploatatiile subventii de la Uniunea Europeana.(AS — autor: Silvia Marcu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie