DNA a declansat verificari fata de anchetatorii care au clasat dosarul fiului presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea

 

Politistii si procurorul care au anchetat conflictul dintre fiul lui Valeriu Zgonea si fiul fostului fotbalist Ion Sburlea au clasat dosarul, dar o instanta de judecata a infirmat solutia anchetatorilor si a dispus continuarea cercetarilor, iar DNA a declansat verificari fata de anchetatori.

DNAProcurorii DNA au declansat urmarirea penala în cazul unei plângeri facute de fostul fotbalist Ion Sburlea fata de procurorul parchetului Judecatoriei Sectorului 5 Andreia Stoian Florea, a comisarilor-sefi Tiberiu Matei, Aurel Constantin si Laurentiu Stuparu si a agentului-sef Dumitru Gheorghita, toti de la Sectia 17 de politie din Capitala, pentru fapte de abuz în serviciu.

Acestia au fost acuzati de Ion Sburlea de abuz în serviciu si falsuri în legatura cu modul în care au instrumentat si clasat dosarul de urmarire penala în care au facut cercetari fata de fiul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, Dragos, în vârsta de 15 ani, si a altor sapte persoane, toate acuzate de loviri si alte violente comise asupra fiului fostului jucator, Bogdan Sburlea, tot de 15 ani.

Surse judiciare mentioneaza pentru MEDIAFAX ca, la acest moment, urmarirea penala în cazul acestei plângeri este „in rem”, respectiv pentru fapta si ca anchetatorii DNA asteapta de la Judecatoria Sectorului 5 motivarea unei hotarâri prin care un judecator a desfiintat ordonanta de clasare a anchetei privind faptele de violenta comise asupra lui Bogdan Sburlea.

Concret, potrivit actelor obtinute în exclusivitate de MEDIAFAX, rezulta ca, în 28 februarie, procurorul Andreia Stoian Florea a admis propunerea de clasare cu care a fost înaintat unitatii de parchet dosarul de violenta de catre anchetatorii de la Sectia 17 de Politie.

Împotriva acelei ordonante, Ion Sburlea a facut plângere, care a fost respinsa de superiorul procurorului de caz, respectiv de procurorarea Cerasela Georgescu.

Împotriva acestor doua ordonante, fostul fotbalist a facut plângere la instanta, care în 6 iunie a decis: „…admite plângerea formulata de petentul Ioan Bogdan Sburlea, prin reprezentant legal Ion Sburlea, împotriva Ordonantei nr. 12756/P/2013 din 28.02.2014 a Parchetului de pe lânga Judecatoria Sector 5 si a Ordonantei nr. 521/II2/2014 din 03.04.2014 a Prim procurorului Parchetului de pe lânga Judecatoria Sector 5 pe care le desfiinteaza. Trimite cauza la procuror în vederea efectuarii în continuare a urmaririi penale fata de intimatii Dragos, Andrei Goncearenco,Victor Dimitrei Eduard Stefan, Alexandru Ionut Gâfu, Ovidiu Patrauceanu junior sub aspectul savârsirii infractiunii prev. de art. 193 cod penal (art. 180 alin. 2 c.p. 1969) si în vederea completarii urmaririi penale sub aspectul savârsirii infractiunii prevazute de art. 206 cod penal (art. 193 c.p. 1969). În baza art. 275 alin. 3 c.p.p. cheltuielile judiciare ramân în sarcina statului. Definitiva”.

În ordonanta de clasare se arata între altele, ca situatie de fapt, ca fiul lui Sburlea ar fi avut o disputa de tip „lupta sportiva”, fara interventia altor persoane în vreme ce initial s-a stabilit pe baza primelor declaratii si a altor probe ca mai multe persoane ar fi participat la actele de violenta comise asupra fiului fostului jucator.

Comisarul-sef Aurel Constantin a propus clasarea cauzei pentru ca faptele nu au fost comise cu vinovatia prevazuta de lege si ca au adus o atingere minima valorilor aparate de legea penala. Comisarul preciza în ordonanta sa, transmisa procurorului, ca toate persoanele care îl însoteau pe Dragos Zgonea în timpul conflictului ar fi fost acolo pentru a se asigura „lupta sportiva” dintre cei doi copii.

Citeste articolul integral pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie