Elevii ar putea merge la scoala si pe timpul vacantei de vara – Proiect de lege

 

Elevii ar putea sa mearga la scoala sau copiii la gradinita si în timpul vacantei de vara. Pe ordinea de zi a Parlamentului se afla un proiect de lege care prevede înfiintarea Scolii de vara, un program special, neobligatoriu, dar la care parintii pot apela în cazul în care vor acest lucru. Si la gradinite ar urma sa existe un astfel de program special pe timp de vara, cu plata însa.

eleviUn grup de parlamentari PDL a depus în luna octombrie 2013, la Senat, un proiect de lege de modificare si Completare a Legii Educatiei Nationale, care prevede introducerea programului de vara la scoala si gradinita.

„Programul de scoala cuprinde atât anul scolar cât si scoala de vara, cu program special, neobligatoriu, organizata în vacanta de vara. Programul gradinitelor va cuprinde un program de baza, în timpul anului scolar, si un program special, cu plata, în timpul vacantelor scolare”, se arata în propunerea legislativa.

Proiectul urmeaza sa fie luat în discutie de Camera Deputatilor, dupa ce, zilele trecute, Comisia juridica a Senatului a decis zilele trecute ca proiectul nu poate fi discutat de Camera Superioara, ca prima camera sesizata.

Daca proiectul de lege va trece de Parlament, Ministerul Educatiei va reglementa prin ordin activitatea pe timp de vara în scoli si gradinite.

Ini?iatorii proiectului sunt: Badea Viorel-Riceard – senator PD-L; Chiru Gigi Christian – senator PD-L; Dinca Marinica – senator PD-L; Ghilea Gavrila – senator PD-L; Igas Traian-Constantin – senator PD-L; Marian Dan-Mihai – senator PD-L; Oprea Dumitru – senator PD-L; Pascan Emil-Marius – senator PD-L; Peres Alexandru – senator PD-L; Popa Nicolae-Vlad – senator PD-L; Radulescu Cristian – senator PD-L; Tise Alin-Paunel – senator PD-L; Todirascu Valeriu – senator Independent; Bogdanici Camelia-Margareta – deputat PD-L

Cum explica initiatorii programul pe timpul vacantei de vara

„Mai mult de 3 din cele 12 luni ale anului, copiii sunt în vacanta. Comparând aceasta vacanta a copiilor cu concediile de numai 3-4 saptamâni ale majoritatii parintilor, constatam ca o lunga perioada de timp elevii si prescolarii nu pot beneficia de supraveghere si educatie din partea parintilor sau în institutii specializate. În aceste perioade, scolarii sunt expusi anturajelor periculoase ale strazii, iar prescolarii, ale caror familii nu beneficiaza de sprijinul unor bunici, pot ramâne nesupravegheati. De multe ori, parintii cu copii prescolari sunt fortati sa recurga la concedii medicale sau fara plata pentru supravegherea lor pe timpul vacantelor sau sa angajeze bone, mai mult sau mai putin calificate si atente”, sustin initiatorii proiectului. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie