Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti a devenit si presedintele Postei Romane

 

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, a devenit si presedintele Postei Române, dupa cum a anuntat, în premiera, ziarul BURSA, înca de vinerea trecuta.

Ludwik SobolewskiDecizia CEO-ului BVB a stârnit nemultumirea unora dintre membrii Consiliului Bursei, unele voci estimând chiar ca acestia ar avea majoritatea. Supararea ar fi fost cauzata de modul în care decizia a fost anuntata boardului, printr-un simplu e-mail de informare, dar si de alte probleme pe care le ridica – precum asocierea Bursei cu imaginea Postei sau diminuarea timpului acordat de directorul BVB activitatii sale.

Consiliul Bursei nu a raspuns, pe cale oficiala, solicitarii ziarului „BURSA” sa îsi prezinte opinia fata de numirea lui Sobolewski la Posta.

În piata, se vorbeste, însa, ca dincolo de sustinerea neconditionata pe care o are din partea presedintelui Lucian Anghel, Ludwik Sobolewski i-ar fi deranjat pe unii dintre ceilalti administratori prin acceptarea unui nou „job”, gest care ar fi fost considerat drept o bataie de joc.

Unii spun ca CEO-ul BVB ar trebui sa îsi dedice timpul 100% Bursei de Valori Bucuresti, potrivit contractului sau, si comenteaza ca faptul ca Ludwik Sobolewski lucreaza si în week-end, asa cum el însusi a spus cu ocazia AGA de la BVB, ar trebui sa fie de la sine înteles.

Însa, CEO-ul BVB mai are si alte angajamente în Polonia, fiind membru în diverse consilii la „Art Media Cinema Foundation – Fundacja Sztuka Media Film”, la „Idea TFI Investment Company”, la compania „Ze Pak” si la „Bridge le Pont Investment House”.

Unii sunt de parere ca Ludwik Sobolewski ar fi trebuit sa se consulte cu boardul BVB, înainte sa accepte postul de la Posta, întrucât ar fi trebuit evaluate riscurile de imagine pentru Bursa ale acestei asocieri.

„Indiferent ce se va întâmpla la Posta, indiferent ca va fi sau nu din cauza lui Sobolewski, se va reflecta si asupra BVB. Este un risc foarte mare”, au comentat surse din piata.

Probabil în urma unui feed-back negativ din piata, Ludwik Sobolewski a parut ca bate în retragere, anuntând, ieri, ca mandatul sau la Posta, cel mai probabil va fi unul scurt.

Domnia sa a spus: „Am acceptat aceasta functie (n.r. de presedinte al Postei). Cel mai probabil va fi pe o perioada scurta de timp”.

Domnia sa a precizat ca aceasta pozitie nu este în conflict cu functia de la BVB.

Ludwik Sobolewski a spus ca va decide daca ramâne si în boardul Postei, dupa ce va vedea „practica” acestei functii: „Decizia mea depinde de practica acestui mandat.

Cel mai probabil va fi pentru o perioada scurta, pentru ca Posta va trece printr-un proces de privatizare. Nu vad continuarea mandatului meu acolo peste perioada necesara ca societatea sa se pregateasca de privatizare. Când va fi mai aproape de privatizare va fi mai bine sa demisionez pentru ca s-ar putea ca acest proces sa aiba loc prin listare”.

Unii apreciaza ca aceasta declaratie este numai o tactica, prin care Sobolewski vrea sa dea impresia ca face pasul înapoi.

În ciuda nemultumirilor, Consiliul Bursei ezita sa reactioneze oficial fata de „nesupunerea” lui Sobolewski, care demonstreaza ca face numai ce doreste, fara opozitie din partea nimanui.

Chiar daca este legal ca Sobolewski sa fie presedintele Postei Române, CEO-ul BVB va trebui sa explice cum va face sa nu confunde „Bursa” cu „Posta” si sa nu faca „Bursa” „Posta”. Adina Ardeleanu bursa.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie