Curtea de Apel Bucuresti a admis irevocabil contestatia formulata de pensionarii aviatori privnd recalcularea pensiilor

 

In anii 2010-2011, succesiv, Guvernul a taiat pensiile aviatorilor,reducandu-le cu un procent ce a variat intre 60% si 97%. In executarea deciziei presedintelui tarii au fost emise decizii de recalculare a pensiilor a mii de fosti aviatori. Aceste decizii au fost atacate in instanta de o alianta procesuala gestionata de Piperea si Asociatii, iar Curtea de Apel Bucuresti a admis irevocabil contestatia, repunandu-i in drepturile lor initiale pe pensionarii aviatori.

pensii mariGuvernul de atunci al Romaniei nu s-a oprit insa aici, informeaza casa de avocatura ce a reprezentat interesele pensionarilor aviatori. Observand ca instantele de judecata au repus in plata pensiile in formula lor initiala, de dinainte de asa-zisa reforma, a edictat un nou act normativ – Ordonanta de Urgenta nr. 59/2011 – prin care a revizuit pensiile.

Diferenta dintre cele doua masuri succesive de taiere a pensiilor a fost doar de denumire – recalculare/revizuire – intrucat efectul a fost acelasi, in sensul ca pensiile au fost diminuate in acelasi cuantum. Astfel, in aceleasi conditii de alianta procesuala gestionata de Piperea si Asociatii, au fost atacate in instanta si noile decizii de revizuire a acestor pensii.

In dosarul nr. 58004/3/2011,Tribunalul Prahova a emis din nou o solutie favorabila pensionarilor aviatori, anuland si deciziile de revizuire si obligand Casele de pensii sa repuna in plata pensiiile in varianta lor initiala, de dinainte de asa-zisa reforma.

In acest proces Piperea si Asociatii l-a reprezentat si pe defunctul Adrian Iovan. Tribunalul Prahova i-a facut dreptate acestuia post-mortem, acordand mostenitorilor sumele reprezentand diferenta dintre pensia initiala si pensia revizuita si recalculata pe toti cei patru ani care au trecut de la asa-zisa reforma si, in acelasi timp, dispunand casei de pensii sa emita decizii de pensie de urmas.

„Inca odata, instantele romane au dat Statului roman o lectie de drept si democratie, aratand ca o lege nu este lege daca nu respecta drepturile castigate, principiul predictibilitatii si principiul ne-retroactivitatii legii”, sunt de parere avocatii Piperea si Asociatii. Rodica Buliga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie