Initiativa legislativa: Obtinerea permisului auto conditionata de absolvirea a cel putin opt clase de scoala

 

Cine nu are opt clase, nu are ce cauta la volan. Obtinerea permisului auto ar putea fi conditionata de absolvirea a cel putin opt clase de scoala, potrivit unei initiative legislative a deputatului PSD Ioan Munteanu.

permisPermisul de conducere ar putea fi dobândit doar de catre românii care au absolvit scoala gimnaziala, potrivit unei initiative legislative a deputatului PSD Ioan Munteanu. Potrivit parlamentarului, masura ar urma sa blocheze persoanele care nu stiu sa scrie sau sa citeasca, dar care totusi reusesc sa obtina permisul auto.

„Avem nevoie de o astfel de lege pentru ca din ce în ce mai multe accidente sunt comise de oameni care sunt analfabeti. Ei beneficiaza de sprijinul unor oameni care se ocupa de examenele auto si stârpim astfel si coruptia din sistem. Ceva nu este în regula si trebuie sa impunem o anumita pregatire, care categoric poate sa însemne minim opt clase. Nu vom înlatura accidentele, dar le vom limita”, a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu, pentru Agerpres.

Pana în 2006, legea prevedea ca cei care doresc sa obtina permis de conducere trebuie sa aiba minimum 4 clase. Odata cu intrarea în vigoare a noului Cod rutier, aceasta reglementare a fost înlaturata pentru a ne alinia normelor UE. Conform legii actuale, obtinerea permisului auto nu este conditionata de un nivel minim de studii. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie