Oameni de afaceri aflati in topul celor mai bogati romani ar putea pierde o mare parte din avere

 

Oameni de afaceri aflati în topul celor mai bogati români ar putea pierde o mare parte din avere, daca justitia îi va condamna în dosarele în care sunt cercetati. Procurorii au puse deja sechestre care numai anul trecut s-au ridicat în total la 450 de milioane de euro.

justitieCel mai elocvent exemplu este cel al lui Ioan Niculae. Cu o avere ce depaseste un miliard de euro, cel mai bogat român are sechestru pe avere în dosarul gazelor ieftine, pentru un prejudiciu adus statului estimat la 140 de milioane de dolari. Daca însa va fi gasit vinovat, nu va plati singur. Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, care are o avere de 30 de milioane de euro, are la rândul lui interdictia de a îsi înstraina bunurile. El este cercetat pentru abuz în serviciu si aderare la grup infractionat organizat.

Locul sase al topului este ocupat de o alta avere ajunsa partial sub sechestru. Gruia Stoica este cercetat pentru presupusa privatizare ilegala a Transbordare Vagoane Marfa, o afacere cu prejudiciu de aproximativ 30 de milioane de euro.

Cel mai tânar milionar în euro din România, Iustin Paraschiv, ar putea sa ramâna, la rândul sau, fara o parte din avere. Este anchetat într-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu record, de 70 de milioane de euro.

Aproape 12 milioane de euro trebuie sa achite alti sase milionari care au fost deja condamnati definitiv. Este vorba despre greii fotbalului ajunsi dupa gratii în primavara, pentru 12 transferuri pentru care nu au platit taxe si impozite. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie