O parte din investitiile Romtelecom si Cosmote ar putea fi amanate din cauza taxei pe stalp

 

Romtelecom si Cosmote ar putea amâna o parte din investitiile planificate pentru acest an, care totalizeaza 170 milioane de euro, în urma aplicarii impozitului pe constructiile speciale, a carui valoare pentru acest an, în cazul Romtelecom, va fi dubla fata de impozitul pe profit platit pentru 2013.

antene telefonie mobila„România are nevoie de investitii în infrastructura, iar taxele aditionale pe acest segment ar fi de-a dreptul contra-productive. În cazul Romtelecom si Cosmote România, cea mai mare parte a investitiilor planificate pentru acest an, care totalizeaza 170 de milioane de euro, sunt directionate catre tehnologia 3G si 4G, pentru segmentul de comunicatii mobile, respectiv FTTH, pentru cel de comunicatii fixe. Din nefericire, din cauza cadrului legislativ actual, am putea fi nevoiti sa amânam parte din aceste planuri, companiile noastre fiind considerabil afectate de taxa pe infrastructura”, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al celor doi operatori telecom, Nikolai Beckers.

Impozitul pe proprietate pentru constructiile speciale, de 1,5% din valoarea constructiei, a fost introdus la începutul acestui an, iar normele metodologice care clarifica modul de achitare a taxei au fost aprobate la 20 mai, prima plata fiind programata pentru 26 mai, iar a doua pâna la 25 septembrie.

„În opinia noastra, aceasta ar trebui sa se calculeze la valoarea contabila neta a constructiei, nu la cea nominala bruta. Decizia pentru aceasta taxa a fost luata fara nicio consultare prealabila a mediului de afaceri; apare un nou semn de întrebare cu privire la predictibilitatea mediului fiscal din România. De când proiectul a devenit public, am transmis punctul nostru de vedere, precum si propuneri pentru o implementare clara si facila”, a spus Beckers.

Citeste articolul integral pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie