Sumele datorate beneficiarilor de fonduri europene vor fi platite in termen de trei zile fata de cinci cat era pana in prezent

 

Noi reguli referitoare la eficientizarea platilor catre beneficiari, eliminarea blocajelor si a piedicilor artificiale in implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, au fost aprobate recent de Guvern printr-o ordonanta de urgenta, se mentioneaza intr-un comunicat publicat vineri pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

ministerul fondurilor europeneMasurile adoptate recent de Guvern sunt prevazute intr-o ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea OUG nr. 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta, respectiv in HG pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta, aprobate prin HG nr. 218/2012, se arata in comunicatul Ministerului Fondurilor Europene.

„Masurile adoptate vizeaza reducerea termenului pentru plata sumelor datorate beneficiarilor de la cinci la trei zile, extinderea mecanismului decontarii directe a facturilor prin cereri de plata, dar si eliminarea unor bariere in implementarea proiectelor. Beneficiarii POS DRU vor putea solicita decontarea tuturor cheltuielilor vechi, eligibile, efectuate in cadrul proiectelor. Totodata, prevederile legale au fost completate si adaptate si la specificul POS Transport astfel incat acest mecanism sa devina functional si pentru beneficiarii programului care sunt in administrarea autoritatilor locale. O alta masura importanta, solicitata de piata, este cea prin care operatorii regionali au fost inclusi intr-un mecanism de asigurare a unui flux de numerar necesar continuarii investitiilor in cazul formularii unei sesizari de frauda, pana la momentul punerii in miscare a actiunii penale. Toate aceste modificari vor avea un impact important in accelerarea absorbtiei fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie