Arbitrajul si medierea conflictelor colective de munca

 

Arbitrajul si medierea conflictelor colective de munca se fac numai între partile aflate în conflict si sunt proceduri facultative, cu exceptia situatiei în care partile au decis de comun acord acest lucru înainte de declansarea grevei sau pe parcursul acesteia (art. 180 din Legea nr. 62/2011, republicata).

mediere remitere datorieAstfel, partile pot hotarî, prin consens, initierea procedurii de mediere, în conditiile legislatiei speciale privind medierea conflictelor, având în vedere faptul ca pâna în prezent nu a fost aprobata hotarârea de guvern pentru înfiintarea Oficiului de Mediere si Arbitraj al Conflictelor Colective de Munca (potrivit art. 176 din Legea nr. 62/2011, republicata, aceasta trebuia adoptata în cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii).

Potrivit prevederilor art. 176-177 din Legea nr. 62/2011, republicata, în cadrul viitorului Oficiu de Mediere si Arbitraj al Conflictelor Colective de Munca vor fi constituite corpul de mediatori si corpul de arbitri ai conflictelor colective de munca si se vor aproba competenta, atributiile acestuia, precum si componenta, criteriile de accedere în cadrul celor doua corpuri profesionale si elaborarea procedurilor de mediere si arbitraj care vor fi cuprinse în Regulamentul de mediere si arbitraj, care ulterior va fi aprobat prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor vârstnice si al ministrului justitiei. Denisa Patrascu, legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie