O treime din izvoarele termale si minerale ale continentului se afla in Romania. Romanii ar putea trai din turismul balnear

 

Romania sta pe o comoara pe care, din pacate, o lasa sa se risipeasca. Avem izvoare termale unice in lume, dar statiunile balneare sunt mai mult abandonate. Duminica, la „Romania Te iubesc!”, am vorbit despre Baile Herculane, un loc aflat in paragina, dominat de multe interese si cu autoritati neputincioase sau indiferente.

baile herculane, cladire dezafectataRomania detine o treime din izvoarele termale si minerale ale continentului. In alte tari, o astfel de bogatie era pusa in valoare. Nu si la noi. De la Baile Felix la Borsec, de la Sovata la Buzias ori de la Baile Tusnad la Herculane, intreaga tara ar putea fi un urias spa. Oamenii ar putea trai din turismul balnear, dar se pare ca nu avem nevoie de bani, locuri de munca sau faima, din moment ce statiunile romanesti sunt blocate intr-un colaps latent.

Baile Herculane erau odinioara Perla Europei in turismul balnear. Astazi, statiunea e un soc pentru cei care o viziteaza pentru pentru prima data si o uriasa dezamagire pentru cei care au mai vazut-o in trecut.

Statiunea de suflet a familiei imperiale se vinde de cativa ani la bucata, iar cumparatorii care se perinda pe aici nu demonstreaza deocamdata ca pot oferi un turism modern. Investitii sunt, dar inca timide, si, in loc de hoteluri, turistii sunt intampinati cu paragina si santiere.

Cand vine vorba de patrimoniul de la Herculane, unii investitorii vorbesc de interese si specula imobiliara.

In fiecare an, unitati emblematice din statiune, ridicate de comunisti pentru un turism de masa, zac mai mult inchise. incont.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie