Romanii tranzactioneaza actiuni de milioane de euro la bursele straine

 

Câteva sute de investitori români tranzactioneaza lunar actiuni de circa 10 milioane de euro la Viena si pe alte mari piete europene, prin intermediul celor câteva firme de specialitate românesti, care ofera astfel de servicii, potrivit brokerilor consultati de ECONOMICA.NET. BT Securities Cluj Napoca a ramas singura casa de brokeraj autohtona care este înca membra a unei burse straine, cea din Viena.

bursaRomânii fac lunar tranzactii cu actiuni la bursele straine în valoare de circa 10 milioane de euro, potrivit brokerilor consultati de ECONOMICA.NET.

Numai BT Securities Cluj Napoca, casa de brokeraj a Bancii Transilvania are circa 150 de clienti care tranzactioneaza la Bursa din Viena, realizând un rulaj de 2 – 3 milioane de euro lunar, potrivit directorului general Rares Nilas. BT Securities este singura casa de brokeraj româneasca, înca membra a unei burse straine, cea din Viena.

La rândul sau, SSIF Broker Cluj Napoca, singura societate de profil autohtona care este ea însasi listata la o bursa, Bursa de Valori Bucuresti (BVB), are peste 100 de clienti care tranzactioneaza pe pietele externe.

„Am fost si noi membri la Viena, dar am primit o oferta mult mai avantajoasa de la un partener extern, prin care avem acces la peste 100 de piete straine din 26 de tari”, a declarat Grigore Chis, directorul general al SSIF Broker, pentru ECONOMICA.NET.

Clientii SSIF Broker atrasi de pietele externe au avut un rulaj net anul trecut de 200 de milioane de euro, iar media lunara se mentine si în acest an, potrivit lui Grigore Chis. Este de remarcat însa ca o mare parte a acestui rulaj este acoperita de tranzactiile cu produsele derivate si structurate, inclusiv pe perechi valutare.

Astfel ca, doar pe actiuni, volumele sunt mult mai mici si, în total, nu probabil ca nu depasesc câteva milioane de euro. Volumele nu sunt mai mari pentru ca apetitul românilor cu bani pentru investitii financiare în general este redus.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie