Deputatul Florin Popescu nu va fi arestat preventiv
Deputatul de Dâmbovita, acuzat de fapte de coruptie, nu va fi arestat preventiv, gratie colegilor sai parlamentari. Doar un sfert din deputatii prezenti la sedinta de ieri au considerat ca nu trebuie sa interfereze în mersul Justitiei. Ceilalti au votat împotriva cererii DNA, dupa modelul deja împamântenit.
La mai bine de o luna de la primirea solicitarii DNA de a fi încuviintata arestarea preventiva a deputatului Florin Popescu (ex-PDL, ex-PMP), alesii au binevoit, ieri, sa dea un vot – un vot de respingere a cererii. Deznodamântul era previzibil, în conditiile în care Comisia juridica daduse un aviz negativ solicitarii DNA, iar în ultimele luni nici una dintre cererile procurorilor anticoruptie nu a mai reusit sa treaca de cele doua Camere. De unde se vede ca puterea si opozitia au strâns puternic rândurile în fata „pericolului“ numit DNA.
Popescu: „Nu am de gând sa fug din tara“
224 de deputati, din totalul de 302 prezenti, au votat ca baronul „Puisor“, cum este Florin Popescu supranumit de la declansarea scandalului, sa nu fie arestat preventiv, asa cum au solicitat procurorii anticoruptie. De unde sunt cei 224 de aparatori ai lui Popescu este greu de precizat, deoarece votul e în astfel de cazuri secret, cu bile. O privire pe componenta Camerei Deputatilor ne spune însa ca voturile opozitiei nu ar fi fost suficiente pentru a ajunge la scorul mentionat. Rezulta ca, dincolo de declaratiile zgomotoase de campanie, actuala majoritate, PSD-UNPR-PC, a facut si ea zid în jurul ex-baronului PDL acuzat de coruptie.
Dupa vot, Popescu le-a multumit colegilor ca „au avut încredere“ în el si a aratat ca nu se sustrage anchetei si nici nu intentioneaza „sa fuga“ din tara.
Procurorii DNA au început urmarirea penala împotriva deputatului acuzându-l ca, în campania din iunie 2012, pe când viza un nou mandat la sefia CJ Dâmbovita, s-ar fi folosit de influenta si autoritatea care decurgeau din functia de presedinte al PDL Dâmbovita pentru a obtine bani, bunuri sau foloase necuvenite. Mai precis, DNA sustine ca Popescu ar fi cerut administratorului unei firme 50-60.000 de pui grill (60-80 tone de pui), în valoare de peste 400.000 lei, pentru a-i distribui cetatenilor din judet înaintea alegerilor locale.
Fostul deputat democrat-liberal este cercetat si într-un alt dosar de coruptie pornit de la o sesizare a Agentiei Nationale de Integritate. Inspectorii l-au acuzat de conflict de interese, pe motiv ca, atunci când detinea functia de presedinte al CJ Dâmbovita, ar fi semnat un contract între institutia pe care o conducea si o firma la care el fusese asociat. Beneficiul firmei respective, Procor SA, ar fi fost de circa 1 milion de lei, potrivit ANI. Andreea Nicolae, romanialibera.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!