Aprobari in cadrul celui de-al VIII-lea Congres UCMR

 

In cadrul sedintei Congresului al VIII-lea al U.C.M.R si a Biroului Executiv ale U.C.M.R., desfasurate in data de 24.05.2014, BANNER_CONGRES_UCMR_16.05incepand cu ora 09:30, in Bucuresti, au fost discutate si aprobate urmatoarele:

  • Prima parte a intrunirii a fost dedicata dezbaterii “Medierea, brand de tara”, discutia desfasurându-se într-un panel mixt mediatori – invitati. Moderatorul panelului a fost dl. Ioan-Luca Vlad, mediator U.C.M.R., avocat, presedintele Curtii de Arbitraj S.T.A.R.S. si Consilier Privat onorific al Familiei Regale a României. Alexandra Mihailescu (Vice President Industries & Technologies, BDR ASSOCIATES); Madalina Vintu (Managing Consultant – Arthur Hunt Consulting); Radu Magdin (CEO Smartlink Communications); Bogdan Ficeac (analist, sociolog); alaturi de colegii nostri mediatori Cosmin Stanciu, Teodora Serbanescu si Mugur Mitroi (STARS), Rodica Cociu-Anghel (Centrul de Mediere Ploiesti), Ana Maria Tuluc (Asociatia Mediatorilor Transilvania), Victoria Graur si Violeta Pop (Camera Mediatorilor Cluj).
  • Situata la deschiderea Congresului Uniunii Centrelor de Mediere din România, aceasta dezbatere a cautat sa afle unde se afla medierea în acest moment si care sunt perspectivele ei de expansiune, ca activitate utila social, în viitor. Invitatii au expus viziunea lor asupra medierii si rolului social al acesteia, pe marginea intrebarii-cheie „Poate medierea sa fie un brand pentru România?”.
  • Membrii panel-ului au abordat problema pacii sociale din perspectiva medierii; a utilitatii medierii pentru publicul larg; a cunoasterii si întelegerii conceptului de mediere; si a receptivitatii publicului fata de aceasta metoda consensuala de solutionare a disputelor. Din perspectiva imaginii publice, au discutat despre perceptii, brandingul individual si al profesiei de mediator, relatia cu mass-media si cu publicul larg; beneficiile unei strategii de comunicare. Planul politic a finalizat pozitionarea medierii în contextul actual, concluzionand ca medierea din Romania este, in prezent, un raspuns la problemele societatii, mediatorii fiind incurajati sa valorifice contextul curent.
  • Momente deosebite au fost prilejuite de ceremonia de decernare a certificatelor training-ului avansat sustinut pentru mediatorii romani de catre F.M.C.S. Washington D.C., S.U.A; cursul s-a adresat acelor mediatori care vad medierea ca o vocatie de viata si care înteleg necesitatea obtinerii de noi competente si a unui nivel înalt de pregatire, în vederea stabilirii la un standard elitist, devenind un reper certificat de calitate.
  • Prezentarea si aprobarea Raportului de activitate al Consiliului Director, Biroului Executiv si Presedintelui UCMR pentru anul 2013; aprobarea descarcarii de gestiune a Consiliului Director, Biroului Executiv si Presedintelui U.C.M.R. pentru exercitiul financiar al anului 2014; aprobarea proiectului BVC pentru exercitiul financiar 2014;

Citeste mai departe pe ucmro.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie