Luni, 26 mai – Ultima zi de depunere a declaratiilor fiscale

 

Luni, 26 mai, este ultima zi de depunere a declaratiilor fiscale si plata la taxa pe constructii, impozitul pe veniturile din agricultura si pe veniturile din chirii sau din activitati independente. Tot astazi, înca se mai poate redirectiona catre organizatiile nonguvernamentale 2% din impozitul pe venit.

ceas taxePersoanele fizice care au realizat venituri din activitati independente, din chirii sau din activitati agricole trebuie sa-si declare aceste venituri pe 2013.

De asemenea, pâna la 26 mai trebuie declarata si platita prima transa pe acest an din impozitul pe constructii, celebra taxa pe stâlp.

Tot la aceasta data trebuie declarata destinatia sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul anual.

Cine îsi declara veniturile

Trebuie sa se grabeasca la Fisc, astazi, contribuabilii care în anul 2013 au realizat venituri din: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste în sistem real, piscicultura si silvicultura, transferul titlurilor de valoare (altele decât partile sociale si valorile mobiliare în cazul societatilor închise), operatiuni de vânzare-cumparare de valuta la termen pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare.

Acestia trebuie sa depuna la Fisc „Declaratia privind veniturile realizate din România“ – Formularul 200.

Formularele 200 pot fi obtinute direct, gratuit, de la sediile unitatilor fiscale, sau se pot descarca de pe site-ul ANAF, sectiunea Declaratii electronice/ Descarcare declaratii – în cazul depunerii declaratiilor online.

Atentie, contribuabilii care au mai multe surse sau categorii de venit si au obligatia depunerii Formularului 200 vor completa Anexa la Declaratia privind veniturile realizate din România pentru fiecare sursa de venit în parte.

Citeste mai departe pe adevarul.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie