Director Banca Mondiala: Efortul continuu de consolidare fiscala va pune Romania intr-o situatie buna pentru adoptarea monedei euro

 

Efortul continuu de consolidare fiscala va pune România într-o situatie buna pentru adoptarea monedei euro, a apreciat directorul de tara al Bancii Mondiale pentru România si Ungaria, Elisabetta Capannelli, într-o conferinta de presa.

banca mondiala‘Efortul de consolidare fiscala care continua va pune România într-o situatie buna pentru aderare, pentru a îndeplini tintele de a intra în anticamera euro si apoi de a intra în zona euro. Este la latitudinea autoritatilor române sa discute cu autoritatile europene, atunci când sunt gata, pentru a intra în zona euro si cred ca multe dintre reforme pe care le sustinem împreuna, inclusiv pe partea fiscala, pe partea de reforme structurale, le vor oferi uneltele necesare pentru a intra în zona euro’, a spus Capannelli.

Ea a subliniat ca data de intrare în zona euro este una pe care statul respectiv o decide, împreuna cu institutiile din Uniunea Europeana, iar România va intra în zona euro, acest aspect fiind mentionat în Tratatul de Aderare.

În opinia acesteia, aderarea la zona euro poate functiona ca o ancora pentru accelerarea reformelor.

‘Credem ca am putea avea o crestere de 4 – 5% în conditii de macrostabilitate si asta este foarte important pentru a reduce decalajele fata de celelalte tari din zona euro. O accelerare sustenabila a cresterii economice ne va ajuta sa intram în zona euro. Cu cât suntem mai aproape ca nivel de dezvoltare în momentul în care aderam fata de tarile dezvoltate cu atât mai bine pentru noi din punctul de vedere al gestionarii unor eventuale socuri asimetrice, care vor putea aparea’, a aratat Catalin Pauna, World Bank Senior Country Economist.

Catalin Pauna sustine ca agenda de crestere este foarte importanta pentru România si ca tara noastra are potential pentru a îmbunatati cresterea economica prin ‘îndepartarea acelor obstacole care blocheaza valoarea adaugata în activitati cu productivitate redusa’. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie