Sorin Mangu este noul administrator special la Complexul Energetic Hunedoara

 

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Dan Cârlan, a fost schimbat din functie si înlocuit cu Sorin Mangu, potrivit unei decizii a ministrului delegat pentru Energie.

complex energetic olteniaConform unui comunicat al Departamentul pentru Energie, remis joi AGERPRES, Sorin Mangu a fost, pâna în prezent, administrator neexecutiv al CEH (din 2012) si sef de lucrari la Departamentul de Management, Ingineria mediului, Geologie, la Universitatea din Petrosani (din 1999).

‘Este important în contextul actual sa luam masuri pentru eficientizarea CEH. Din acest motiv, am decis numirea în functia de administrator special a unui profesionist, cu o buna reputatie în sectorul energetic’, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Privatizarea majoritara a Societatii Complexul Energetic Hunedoara SA a reprezentat o conditionalitate asumata de Guvernul României în cadrul acordului încheiat în anul 2011 cu institutiile financiare internationale. Procesul se deruleaza în conformitate cu prevederile H.G. nr. 86/2013 pentru aprobarea strategiei de privatizare prin metoda majorarii de capital social prin aport de capital privat a Societatii Complexul Energetic Hunedoara SA, precizeaza DE.

În vederea pregatirii si realizarii privatizarii, CEH a achizitionat, cu respectarea prevederilor legislatiei în vigoare, servicii de consultanta juridica necesare procesului de selectare si contractare a serviciilor de consultanta pentru privatizare.(AS-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie