Ministrul Dan Sova si oficialii CNADNR au anuntat ca Transfagarasanul ar putea fi inchis maximum trei luni pe an

 

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, si oficiali ai CNADNR au anuntat, vineri, ca pe Transfagarasan vor începe în acest an lucrari de amploare, astfel încât acest drum sa fie închis „maximum trei luni pe an”, valoarea totala a lucrarilor programate pe versantul nordic fiind de 67 de milioane de lei.

Transfagarasan

Transfagarasan. Foto: autoblog.nl

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat, vineri, într-o conferinta de presa la Medias, judetul Sibiu, ca în acest an sunt programate reparatii ample pe Transfagarasan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Avem pe DN 7C – Tranafagarasan – o serie de reparatii la partea carosabila, badijonarile pe suprafetele poroase, decolmatari si desfundari de santuri si rigole. Fireste ca Transfagarasanul solicita lucrari mai ample. E vorba despre o serie de lucrari de protectie care ar putea ajuta ca Transfagarasanul sa nu mai stea deschis doar patru luni pe an si sa fie deschis mult mai mult timp”, a declarat ministrul Sova.

Directorul regional Brasov al CNADNR, Adriana Nicula, a precizat, în aceeasi conferinta de presa, ca a fost încheiat deja un contract cu o firma din Portugalia care va realiza lucrari ample pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, în judetul Sibiu, între Bâlea Cascada si Bâlea Lac.

„Pe DN 7C avem un contract de lucrari încheiat pentru 67 de milioane de lei, cu foarte multe lucrari. Pe Transfagarasan nu se poate lucra decât maxim sase luni pe an, din cauza timpului. Sunt foarte multe lucrari, de la reparatii de poduri, protectie a versantilor împotriva caderilor de pietre, polate pentru avalanse, constructii speciale care fac ca avalansa sa treaca peste drum. Prin aceste lucrari s-ar putea sa se mentina drumul cât mai mult deschis si pe perioada iernii”, a declarat Adriana Nicula.

Potrivit acesteia, lucrarile pe Transfagarasan, în judetul Sibiu, vor începe în luna iunie si vor dura 24 de luni de lucru efectiv.

„Lucrarile se vor face cu restrictii de circulatie, Transfagarasanul nu va fi închis. Sunt doi ani efectiv de lucru, dar se lucreaza doar sase luni pe an, deci, fizic, vor fi cam patru ani. Când se termina lucrarile, noi speram ca se va închide Transfagarasanul maxim trei luni pe an”, a precizat Nicula.

Dan Sova si oficiali ai CNADNR au facut, vineri, o vizita pe lotul trei al autostrazii Sibiu-Orastie, dupa care au mers la Medias pentru discutii cu autoritatile locale.

Dan Sova va participa, vineri seara, la manifestari electorale în Medias si Agnita, judetul Sibiu.

Circulatia pe Transfagarasan este închisa în perioada 1 noiembrie – 1 iulie.

mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie