Sanctiune. Euroconstruct a pierdut definitiv dreptul de prezentare la licitatiile publice in urma unui accident rutier

 

Un accident de circulatie în care un om si-a pierdut viata a exclus definitiv de la licitatiile publice una dintre cele mai mari firme de constructii din România, Euroconstruct. Instanta a decis ca accidentul a avut loc pentru ca zona nu era semnalizata corespunzator de cei care asfaltau strada.

ciocanelAccidentul a avut loc în urma cu trei ani, iar motociclistul implicat a murit. Expertiza politistilor a aratat ca firma de constructii care asfalta în zona nu semnalizase corespunzator intersectia. Procesul a durat aproape un an, iar magistratii au decis sanctionarea asfaltatorului. Firma nu va mai putea participa niciodata la o licitatie publica. În plus va trebui sa achite rudelor celui decedat despagubiri morale si materiale. Decizia nu este definitiva, dar este prima de acest gen într-un astfel de caz.

Euroconstruct a facut apel.

În 27 iunie 2011, în Sectorul 5 al Capitala, a avut loc un grav accident de circulatie, soldat cu moartea unui motociclst, dupa ce acesta s-a ciocnit cu un autoturism. Autoturismul condus de o femeie din Satu Mare a iesit de pe o strada laturalnica în bulervardul principal. Un motociclist care cirula regulamentar nu a mai putut evita impactul.

În urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit atunci ca, din cauza absentei unui indicator, ambii soferi s-au considerat pe drum cu prioritate si ca eroarea apartinea societatii Euroconstruct Trading 98, care lucra la drumul respectiv. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie